Ο Νταλγκλίς τιμάται ως η αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς από το BBC!

Ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο Σερ Κένι Νταλγκλίς, θα διακριθεί από το BBC με το βραβείο της αθλητικής προσωπικότητας της χρονιάς για το 2023!  



Ο Νταλγκλίς τιμάται ως η αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς από το BBC!

Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε λόγο για έναν από τους πιο καλούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει. Για την ιστορία της Λίβερπουλ προσωποποιημένη.

Κι όντως, κάπως έτσι είναι για τον Σερ Κένι Νταλγκλίς, στον οργανισμό του οποίου η κόκκινη ομάδα του λιμανιού κυλάει απ' άκρη σ' άκρη.

Το BBC όπως κάθε χρόνο, απονέμει τα δικά του βραβεία και αυτό της αθλητικής προσωπικότητας της χρονιάς για το 2023 θα πάει στη ζωντανή ιστορία του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Νταλγκλίς απολαμβάνει τον απεριόριστο σεβασμό όλων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Όχι όμως μονάχα για τα κατορθώματά του εντός γηπέδου, αλλά πολύ περισσότερο για το ρόλο που έπαιξε με απίστευτο ενδιαφέρον για τους οπαδούς της αγαπημένης του ομάδας, μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989...

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μέτρησε περισσότερα από 500 παιχνίδια με τη φανέλα της Λίβερπουλ, 172 γκολ καριέρας και δυο διαφορετικές θητείες ως κόουτς στο κλαμπ, με τη μια εξ αυτών να τον παρουσιάζει ως παίκτη - προπονητή. 

Συνολικά πανηγύρισε 5 Λιγκ Καπ, 8 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης