Ο Τζόνι Έβανς συνδέει… Μακέντα και Χόιλουντ με 14 χρόνια διαφορά! (vids)

Ο Ράσμους Χόιλουντ επιτέλους σκόραρε στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, το τελικό σκορ (3-2), ο αντίπαλος, το γήπεδο και ένας συγκεκριμένος συμπαίκτης του, τον ενώνουν με τον Φεντερίκο Μακέντα. Κι ας έχουν περάσει… 14,5 χρόνια!  



Ο Τζόνι Έβανς συνδέει… Μακέντα και Χόιλουντ με 14 χρόνια διαφορά! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να παίξει από το 30’ και μετά στην αναμέτρηση της Τρίτης για την Boxing Day του 2023. Και όταν το έκανε, ο κόσμος στο «Ολντ Τράφορντ» θυμήθηκε… παλαιότερες, καλές εποχές, με συνεχές πρέσινγκ και επιβολή έναντι του αντιπάλου με «δίψα» για να γυρίσει μια τρομερά δύσκολη κατάσταση.

Η ανατροπή από το 2-0 της Βίλα στο τελικό 3-2 με τον Χόιλουντ να ολοκληρώνει το come-back εντός 23 λεπτών, σκοράροντας για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, ίσως γίνει το σημείο αναφοράς για τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά των «κόκκινων διαβόλων».

Γίνεται λόγος ακόμα και για την ανατροπή της σεζόν, ωστόσο, αυτός που θα τη θυμάται όποια κι αν είναι η τροπή των πραγμάτων στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, θα είναι ο Ράσμους Χόιλουντ.

Με ωραίο γυριστό σουτ στο 82’ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα και ξέσπασε για το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Έπρεπε να κάνει τεράστια υπομονή, αφού, μετακινήθηκε στο Μάντσεστερ το καλοκαίρι και βρήκε δίχτυα στο κορυφαίο πρωτάθλημα στα τέλη του Δεκέμβρη!

Όπως ο Δανός, έτσι και ο Φεντερίκο Μακέντα είχε πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ σε παρόμοια κατάσταση. Απέναντί του, ήταν η Άστον Βίλα. Το τελικό σκορ ήταν το 3-2. Το γήπεδο, ήταν το «Ολντ Τράφορντ». Και πώς ενώνονται οι δύο περιπτώσεις; Φυσικά με τον Τζόνι Έβανς που ήταν παρών κι εκείνον τον Απρίλη του 2009 στη στιγμή του άλλοτε επιθετικού του Παναθηναϊκού, αλλά και στο ματς του 2023 με τον Χόιλουντ!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης