Γιατί ο Ελάνγκα το πήρε προσωπικά απέναντι στη Γιουνάιτεντ... (vids)

Ο Άντονι Ελάνγκα ήθελε ν' αποδείξει πράγματα απέναντι στην πρώην ομάδα του. Κατάφερε να ετοιμάσει το νικητήριο γκολ της Φόρεστ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πέτυχε το στόχο του. Και δεν φοβήθηκε να μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική του «εκδίκηση» απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους».  



Γιατί ο Ελάνγκα το πήρε προσωπικά απέναντι στη Γιουνάιτεντ... (vids)

Η Γιουνάιτεντ τον παραχώρησε το καλοκαίρι του 2023 έναντι 15 εκατομμυρίων λιρών. Αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ. Περίμενε πως και πως τις ευκαιρίες του σε περίοδο που η σταθερότητα, ασφαλώς δεν υπήρχε – και συνεχίζει να μην υπάρχει – στο λεξικό για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ.

Την περασμένη σεζόν, προσπαθούσε να φτιάξει ένα σερί εμφανίσεων, έπειτα έμενε στον πάγκο, μετά από ορισμένα παιχνίδια επανερχόταν, αλλά και πάλι δεν ήξερε τι μπορεί να του ξημέρωνε η κάθε αγωνιστική. Εκείνος, ήθελε να παίζει συνεχώς. Και κάπως έτσι αποχώρησε από τους «κόκκινους διαβόλους», αποφασίζοντας στα 21 του και δίχως να έχει γνωρίσει κάτι άλλο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ν' αποδεχθεί την πρόκληση της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Στο ματς του περασμένου Σαββάτου, ο Ελάνγκα έκανε την ασίστ για τον Γκιμπς – Γουάιτ ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την απόκρουση του Χέντερσον σε σουτ του Έρικσεν και η Φόρεστ επιβλήθηκε 2-1 της Γιουνάιτεντ.

«Έπρεπε να μείνω δυνατός πέρυσι γιατί ήταν δύσκολα να μην μπορώ να παίξω. Ήταν κάτι που το πήρα προσωπικά σε αυτό το ματς και ήθελα να δείξω ότι όντως μπορώ να παίζω και να προσφέρω στην ομάδα που βρίσκομαι» σχολίασε ο Άντονι Ελάνγκα μετά το 2-1 του City Ground.

Τη φετινή σεζόν έχει πλέον φτάσει σε διψήφιο αριθμό συμβολής στο σκοράρισμα με 4 γκολ και 6 ασίστ έπειτα από την περσινή σεζόν που ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα και κάπως έτσι ο νεαρός ποδοσφαιριστής «φωνάζει» ότι και με τον Νούνο πια στον πάγκο, θέλει ακόμα μεγαλύτερη συνέχεια.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης