Να σου λείπουν τόσοι, να μένει εκτός και ο Φαν Ντάικ και να παίρνεις τέτοια πρόκριση…

Η Λίβερπουλ έδωσε ένα τεράστιο τεστ στο «Έμιρεϊτς» δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί για εκείνη στο αγωνιστικό κομμάτι και το αποτέλεσμα που σήμανε και τη μεγάλη πρόκριση εις βάρος της Άρσεναλ, έκανε τη δοκιμασία των «κόκκινων» να κριθεί ως απόλυτα επιτυχημένη.  



Να σου λείπουν τόσοι, να μένει εκτός και ο Φαν Ντάικ και να παίρνεις τέτοια πρόκριση…

Η Λίβερπουλ ήξερε ότι πήγαινε στο Λονδίνο για το ματς του 3ου γύρο του FA Cup, με πρώτο και κύριο στόχο… την αποφυγή της ρεβάνς. Θα ήταν ό,τι χειρότερο για τον Κλοπ να υπάρξει κι άλλο ματς μέσα σε αυτό το τρελό πρόγραμμα, αφού, ο Γερμανός δεν θέλει να παίξουν οι ποδοσφαιριστές του ούτε… μισό ημίχρονο παραπάνω από αυτά που είναι ήδη προγραμματισμένα.

Με τον Σαλάχ να έχει φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με τον Έντο να έχει φύγει για το Κύπελλο Ασίας και με τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ να έχει τραυματιστεί στην αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ, ο Κλοπ κλήθηκε να διαχειριστεί ακόμα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα λίγο πριν από το ματς του «Έμιρεϊτς». Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ αρρώστησε και μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός, ήταν «σκ@τ@», γι’ αυτό και τον έδιωξε από την αποστολή και τον έστειλε στο σπίτι του ν’ αναρρώσει.

Η επιλογή του Kloppo ήταν ο Κονατέ με τον Κουάνσα στο κέντρο των μετόπισθεν, έχοντας τους Αλεξάντερ – Άρνολντ και Τζο Γκόμες στ’ άκρα. Και δεν είναι ότι δεν απειλήθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει αυτό, ακόμα και να βρισκόταν ο Φαν Ντάικ στο ματς. Είναι πως κατόρθωσαν να συμβάλουν στη διατήρηση του clean sheet μαζί και με τον Άλισον στα γκολπόστ, έχοντας φυσικά και την τύχη μαζί τους στο δοκάρι του Έντεγκααρντ ή τις ευκαιρίες των άστοχων παικτών του Αρτέτα.

Το κακό για τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ είναι πως δεν γνωρίζουν αν θα έχουν διαθέσιμο για τον VvD για τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ με τη Φούλαμ το βράδυ της Τετάρτης. Ωστόσο, ο Κλοπ ξέρει πως όποιον και να εμπιστευθεί, θα του το ανταποδώσει. Και γι’ αυτό χαμογελούσε πλατιά μετά το 2-0 επί της Άρσεναλ έχοντας δει μια ομάδα να ξέρει τι έπρεπε να κάνει, παρά τις απουσίες και τις αναποδιές…

Κώστας Ζάλιαρης