Ιστορικό φινάλε για Έιλινγκ στη Λιντς, συνεχίζει στη Μίντλεσμπρο

Κατάφερε να γίνει ο πιο αγαπητός ποδοσφαιριστής στη Λιντς. Πλέον, είναι ένας θρύλος για τον σύλλογο. Ο Λουκ Έιλινγκ έπειτα από 7,5 χρόνια στην ομάδα αποτελεί παρελθόν από τα «παγώνια» και μετακινήθηκε στη Μίντλεσμπρο με δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με την ομάδα του Δυτικού Γιόρκσαϊρ. 



Ιστορικό φινάλε για Έιλινγκ στη Λιντς, συνεχίζει στη Μίντλεσμπρο

Φόρεσε τη φανέλα της Λιντς το 2016 και την έβγαλε τον χειμώνα του 2024. 

Ήταν μέλος της ομάδας που το 2020 κατάφερε να πανηγυρίσει την τεράστια άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 16 χρόνια, εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού, με τον κόσμο να βρίσκεται έξω από το «Έλαντ Ρόουντ» και τους ποδοσφαιριστές του κλαμπ να πανηγυρίζουν δίχως να τους νοιάζει τίποτα! 

Ο Λουκ Έιλινγκ κέρδισε τον τίτλο του «θρύλου» για τα «παγώνια» με την προσφορά του αυτά τα 7,5 χρόνια, ενώ, κέρδισε και ακόμα περισσότερο σεβασμό και χειροκρότημα από τον ουδέτερο κόσμο όταν βγήκε δημόσια να μιλήσει για τον τραυλισμό και τα βήματα που έκανε μέχρι να πάψει να φοβάται να δίνει συνεντεύξεις. 

Πλέον, αποτελεί παρελθόν από τη Λιντς και μόνο με χαμόγελο θα τον θυμούνται άπαντες στο κλαμπ. Επόμενος «σταθμός» του, η Μίντλεσμπρο, στην οποία ανακοινώθηκε εν αρχήν με δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τα «παγώνια» και θα μείνει ελεύθερος. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης