Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής και η «τριπλή» ισοβαθμία με νίκη της Άρσεναλ!

«Μισή» αγωνιστική… τέλος. Έρχεται και η υπόλοιπη. Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τη δουλειά τους και θα κάτσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να δει τι θα κάνουν η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ. Αν μάλιστα, η τελευταία επικρατήσει, τότε θα έχουν «τριπλή» ισοβαθμία στον βαθμολογικό πίνακα!  



Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής και η «τριπλή» ισοβαθμία με νίκη της Άρσεναλ!

Το πρώτο… μισό της 21ης αγωνιστικής της Premier League, αισίως ολοκληρώθηκε. Τα πέντε πρώτα παιχνίδια της εν λόγω στροφής του πρωταθλήματος έλαβαν χώρα και τα συμπεράσματα που βγήκαν, είναι φυσικά αρκετά.

Είχαμε την επιστροφή του Κέβιν Ντε Μπρόινε στην αγωνιστική δράση και το μεγάλο «διπλό» της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Είχαμε την ισοπαλία στο μεγάλο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ.

Είχαμε την πρώτη «λευκή» ισοπαλία στην καριέρα του Ουνάι Έμερι επί αγγλικού εδάφους, απέναντι στην Έβερτον, στο «Γκούντισον Παρκ», είχαμε και την ισοπαλία της Μπέρνλι με τη Λούτον, στο ντέρμπι παραμονής, με το γκολ του Μόρις στις καθυστερήσεις να αμφισβητείται έντονα.

Τέλος, παρακολουθήσαμε τη νίκη της Τσέλσι επί της Φούλαμ, με αρκετούς να θεωρούν πως για μια… ακόμη φορά, ο Ραχίμ Στέρλινγκ κέρδισε πέναλτι εύκολα.

Τώρα, στρέφουμε την προσοχή μας σε όσα έρχονται την επόμενη εβδομάδα και κατά βάση, στις αναμετρήσεις της Λίβερπουλ και της Άρσεναλ. Οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Μπόρνμουθ, στο «Βιτάλιτι», δίχως φυσικά τον Μοχάμεντ Σαλάχ, και οι «κανονιέρηδες» θα βρουν στον δρόμο τους την Κρίσταλ Πάλας, με φόντο την επιστροφή στις επιτυχίες.

Τι συμβαίνει λοιπόν στην βαθμολογία αν αμφότερες επικρατήσουν; Η Λίβερπουλ θα παραμείνει μόνη και πρώτη, στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και από όλες τις υπόλοιπες.

Διότι η Άρσεναλ θα φτάσει την Βίλα και τους «πολίτες», θα ισοβαθμίσουν στους 43 και θα είναι όλοι μαζί, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα!

Αναλυτικά, οι αναμετρήσεις που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής:

Άρσεναλ – Πάλας (20/01)

Μπρέντφορντ – Νότιγχαμ (20/01)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ (20/01)

Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ (21/01)

Μπράιτον – Γουλβς (21/01)

Η βαθμολογία της πρώτης πεντάδας της Premier League, σε περίπτωση που τα δύο φαβορί επικρατήσουν:

1.Λίβερπουλ 48 (21 παιχνίδια)

2.Μάντσεστερ Σίτι 43 (20 παιχνίδια)

3.Άρσεναλ 43 (21 παιχνίδια)

4.Άστον Βίλα 43 (21 παιχνίδια)

5.Τότεναμ 40 (23 παιχνίδια)

*πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων.

Δημήτρης Μανάκος