Γέλια και πλάκες εκτός, αμείλικτοι νικητές εντός: Η παρέα της Λίβερπουλ είναι έργο Κλοπ (vid)

Οι εκπληκτικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, όπου δεν βλέπεις ποτέ κανέναν μόνο του, είναι ξεκάθαρο έργο Κλοπ. Και ο τρόπος που έχει κάνει την ομάδα μια τεράστια παρέα με τρομερούς χαρακτήρες, αξίζει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση από άλλα κλαμπ…  



Γέλια και πλάκες εκτός, αμείλικτοι νικητές εντός: Η παρέα της Λίβερπουλ είναι έργο Κλοπ (vid)

Οι «κόκκινοι», ασφαλώς και πετυχαίνουν και στο εμπορικό κομμάτι με τις διάφορες δραστηριότητες που οφείλει να έχει ένα κλαμπ, αλλά και που… επιβάλλεται να προγραμματίζονται για να νιώθει ο οπαδός ακόμα πιο κοντά την αγαπημένη του ομάδα και τους παίκτες που λατρεύει.

Σε μια τέτοια ενέργεια, οι Σόμποσλαϊ, Κονατέ και Γκράβενμπερχ, έδειξαν γιατί μια ομάδα, όταν πάνω απ’ όλα είναι παρέα, μπορεί να πετύχει. Και είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που έχει δώσει η Λίβερπουλ με τη συμπεριφορά των παικτών της και τη μεταξύ τους ενότητα.

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω είναι τέτοιο που σε κάνει να νομίζεις ότι τρεις φίλοι… λυκείου, κυκλοφορούν έξω και κάνουν πλάκα με περαστικούς. Δίχως το φόβο του «τσαλακώματος», οι παίκτες δείχνουν πως γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν ακούσει κατά γράμμα τις συμβουλές του Γιούργκεν Κλοπ. «Ν’ απολαμβάνετε τη ζωή και να τη χαίρεστε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Και όταν σε βοηθά κάποιος να νιώσεις πιο άνετα και να βγάλεις τον πραγματικό σου εαυτό, δύσκολα αποτυγχάνεις όταν καλείσαι να βάλεις το mode του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ανωτάτου επιπέδου σε λειτουργία…

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης