Και αν η Λίβερπουλ σκέφτεται πρόκριση και… Κίμιχ μαζί; Νέο σενάριο για το καλοκαίρι, ποιους ανταγωνίζεται;

Σε δύο ώρες παίζει με τη Φούλαμ. Στόχος ένας… Να συνεχίσει στο Λιγκ Καπ, να φτάσει στον τελικό και να αντιμετωπίσει την Τσέλσι στο «Wembley». Μήπως όμως, την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ έχει στο μυαλό της και την περίπτωση του Τζόσουα Κίμιχ για το καλοκαίρι;



Και αν η Λίβερπουλ σκέφτεται πρόκριση και… Κίμιχ μαζί; Νέο σενάριο για το καλοκαίρι, ποιους ανταγωνίζεται;

Ήταν Μάιος. Πράγμα που σημαίνει πως δεν είχε καν ξεκινήσει την ολική αναδόμηση του ρόστερ της. Κοιτούσε ποδοσφαιριστές, είχε βάλει στο στόχαστρό της τον Αλέξις ΜακΆλιστερ, δεν είχε ακόμη προκύψει η αποχώρηση του Τζόρνταν Χέντερσον, δεν είχε καν κάνει την εμφάνισή της η περίπτωση του Ντόμινικ Σόμποσλαϊ.

Στις αρχές Μαΐου λοιπόν, είχε γραφτεί για πρώτη φορά κείμενο που συσχέτιζε τη Λίβερπουλ με τον Τζόσουα Κίμιχ. Δεν προχώρησε ποτέ. «Δενόταν» με συμβόλαιο, ήθελε να μείνει στην Μπάγερν Μονάχου, ενδέχεται να μην απασχόλησε και ποτέ τους «κόκκινους».

Ωστόσο, μία «φόρμουλα» ανανέωσης δεν βρέθηκε ποτέ και όλα δείχνουν πως ο Γερμανός θα μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2025. Και κάπως έτσι, στη συζήτηση περί απόκτησής του, έχουν μπει top club στην Ευρώπη, με αυτό του Γιούργκεν Κλοπ να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά!

Δεν «παίζει» όμως μόνο του. Διότι στην ίδια συζήτηση βρίσκεται και η Μάντσεστερ Σίτι, λόγω Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν, που προστέθηκε τελευταία. Είναι δυνατόν όλη αυτή η ιστορία να έχει ρεαλιστική υπόσταση δύο ώρες πριν το παιχνίδι με τη Φούλαμ; Δύσκολο. Αλλά ποιος μπορεί να το αποκλείσει;

Δημήτρης Μανάκος