Ο Κλοπ ήταν η απάντηση στις προσευχές και τις σκέψεις των οπαδών… (vid)

Γενιές πέρασαν, είδαν πολλά, απογοητεύθηκαν, απόρησαν για το πότε θα μπορούσε η Λίβερπουλ να επιστρέψει στο «θρόνο» και όλα αυτά εισακούστηκαν από κάποια ανώτερη δύναμη. Αυτή που έστειλε τον Κλοπ στους «κόκκινους». Το βίντεο που κυκλοφορούσε μετά τον θρίαμβο του 2020 εν μέσω κορονοϊού, είναι ό,τι πιο χαρακτηριστικό…  



Ο Κλοπ ήταν η απάντηση στις προσευχές και τις σκέψεις των οπαδών… (vid)

Η τελευταία φορά ήταν το 1990. Τότε ο σύλλογος του λιμανιού είχε φτάσει στο 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Και ο Σερ Άλεξ είχε βάλει στόχο να εκθρονίσει τους «κόκκινους». Και τα κατάφερε με τη Γιουνάιτεντ να φτάνει στα 20 πρωταθλήματα και να έχει μείνει πλέον εκεί από το 2013…

Η Λίβερπουλ προσπαθούσε. Άλλοτε έφτανε κοντά. Άλλοτε δεν το σκεφτόταν καν ως πιθανότητα. Πέρασαν πολλά χρόνια. Πάρα πολλά. Πέρασαν παίκτες, διοικήσεις, πρόσωπα, οπαδοί, καταστάσεις. Είναι λογικό. Σε τρεις δεκαετίες, δεν αλλάζει απλά μια ολόκληρη ζωή, αλλά πολλές ζωές.

Για τη ζωή και την ευτυχισμένη καθημερινότητα του κόσμου της Λίβερπουλ φρόντισε ο Γιούργκεν Κλοπ. Κατέκτησε τα πάντα. Το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια, το πρώτο Κύπελλο Αγγλίας μετά από 16 χρόνια και το πρώτο ευρωπαϊκό έπειτα από 14 χρόνια.

Η στιγμή του 2020, όμως, ήταν αυτό που περίμεναν όσοι αισθάνονται «κόκκινοι». Αυτό που ακόμα και η πανδημία δεν ήταν ικανή να σταματήσει. Ο σύλλογος θα το έπαιρνε αυτό το τρόπαιο, ακόμα κι αν γυρνούσε ανάποδα ολόκληρος ο πλανήτης.

Και τα κατάφερε. Το βίντεο από εκείνη την εποχή, της επιστροφής στο θρόνο της Πρέμιερ για πρώτη φορά έπειτα από το 1990, συγκινεί. Κι το καταφέρνει μέσα σε 76’’.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης