Ο Κέλεχερ κάνει step-up κάθε φορά που τον έχει ανάγκη η Λίβερπουλ!

Ο Άλισον χάνει το παιχνίδι με την Μπρέντφορντ και ο Κουίβιν Κέλεχερ θα ξαναβρεθεί κάτω απ' τα γκολπόστ. Αν κάποιοι θεωρούσαν ότι δίχως τον Βραζιλιάνο πορτιέρε η Λίβερπουλ έχει πρόβλημα, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν, αφού ο Ιρλανδός τερματοφύλακας που τον αντικαθιστά έχει καταφέρει να παραμείνει αήττητος στην Πρέμιερ την τελευταία 3ετία!  



Ο Κέλεχερ κάνει step-up κάθε φορά που τον έχει ανάγκη η Λίβερπουλ!

Η βάση του θέματος είναι η ενημέρωση πως ο Άλισον αποκόμισε μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού και ίσως μέσα στο Σάββατο να έχει υπάρξει ακριβής διάγνωση για τη σοβαρότητα της κατάστασης και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να μείνει ο έμπειρος γκολκίπερ εκτός δράσης.

Λόγω αυτού, ο Κουίβιν Κέλεχερ καλείται ακόμα μια φορά να βγει μπροστά, όπως το κάνει πλέον σταθερά, έχοντας κερδίσει τη θέση του Νο.2 τερματοφύλακα των «κόκκινων», με τον Άντριαν να παραμένει περισσότερο σε βοηθητικό ρόλο, προσφέροντας εμπειρία και ανταγωνισμό.

Ο Κέλεχερ, λοιπόν, έπειτα από το πέρασμα της Μπράιτον από το «Άνφιλντ» με το υπέρ της 1-0 στις 03/02 του 2021, δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε αναμέτρηση της Πρέμιερ Λιγκ!

Έχει καταγράψει έξι συμμετοχές έκτοτε, με πιο πρόσφατη αυτή της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Μπέρνλι του Βινσέν Κομπανί.

Ο Ιρλανδός τερματοφύλακας είχε πανηγυρίσει νίκη και πριν από εκείνο το «στραβό» αποτέλεσμα στο ματς με τους «γλάρους», με το 4-0 επί της Γουλβς εντός έδρας τον Δεκέβρη του 2020.

Μετά τη μικρή παρένθεση της ήττας πριν από μια τριετία, ο 25χρονος πορτιέρε που απολαμβάνει την εκτίμηση και των συμπαικτών του, όπως του το έδειξαν και στην πιο πρόσφατη νίκη που σημείωσαν στο πρωτάθλημα, έχει να επιδείξει τα εξής αποτελέσματα:

16/10/2021 Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-5

02/01/2022 Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2

28/05/2023 Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 4-4

03/12/2023 Λίβερπουλ – Φούλαμ 4-3

06/12/2023 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-2

10/02/2024 Λίβερπουλ – Μπέρνλι 3-1

Φυσικά, θα είναι κι εκείνος που θα βρεθεί κάτω απ' τα γκολπόστ την επόμενη εβδομάδα, στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τσέλσι. Όπως το έκανε και το 2022. Όχι λόγω ανάγκης φέτος, αλλά γιατί το κέρδισε και ο Κλοπ πάντοτε τον προόριζε για τη νέα μεγάλη του στιγμή. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης