Βενγκέρ κατά Euro και Ολυμπιακών Αγώνων!

Διοργανώσεις, οι οποίες από τη μια δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικές και από την άλλη θα προκαλέσουν προβλήματα τόσο στην καλοκαιρινή προετοιμασία των συλλόγων όσο και στις πρώτες αγωνιστικές του επόμενου πρωταθλήματος είναι το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ!  



Βενγκέρ κατά Euro και Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο Αλσατός τεχνικός, στο άκουσμα πως σύντομα θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί και η Ολυμπιακή ομάδα της Βρετανίας, στην οποία θα συμπεριληφθούν και Ουαλοί ποδοσφαιριστές, ξέσπασε!

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι είναι αδύνατον οι παίκτες να παίζουν τόσα πολλά παιχνίδια χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα τραυματισμών. Αυτή τη στιγμή, με το σχέδιο που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, οι παίκτες δεν θα έχουν την πολυτέλεια να ξεκουραστούν το καλοκαίρι με το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις» είπε αρχικά ο προπονητής της Άρσεναλ, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να επιτρέψει στους Γουίλσιρ, Γκιμπς, Τσάμπερλεϊν και Γουόλκοτ να προσφέρουν τόσο στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, όσο και στο συγκρότημα που θα αντιπροσωπεύσει τη Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Ράμσεϊ!

«Ας πάρουμε τα δεδομένα. Οι Αγώνες είναι μετά το Euro. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου και έπειτα ξεκινούν οι Αγώνες, που διαρκούν μέχρι τις 15 Αυγούστου. Η προετοιμασία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ξεκινάει στις αρχές Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι προπονητές δεν θα είμαστε σε θέση να τους υπολογίζουμε τις πρώτες μέρες. Αν οι ποδοσφαιριστές απουσιάσουν και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τότε βγαίνουμε χαμένοι. Οι Αγώνες τελειώνουν στα μέσα Αυγούστου. Προσπαθήστε να φανταστείτε έναν ποδοσφαιριστή να έχει παίξει και στις δύο καλοκαιρινές διοργανώσεις και μετά να πρέπει να προσφέρει και στον σύλλογό του. Νομίζετε ότι γίνετε; Είναι αδύνατον…» ολοκλήρωσε ο Βενγκέρ.