«Τα πιτσιρίκια του Κλοπ κόντρα στους ακριβοπληρωμένους που... τα κάνουν θάλασσα»

Πόσο δίκιο έχει ο Γκάρι Νέβιλ με αυτή την ατάκα. Πόσο περιγράφει αυτό τον μαγικό τελικό του φετινού Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ». Με μια φράση του, ο άλλοτε αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα είπε όλα και περιέγραψε το τεράστιο επίτευγμα της Λίβερπουλ του Κλοπ και την ιστορική... αποτυχία της Τσέλσι των μεταγραφών που ξεπερνούν το δισεκατομμύριο...  



«Τα πιτσιρίκια του Κλοπ κόντρα στους ακριβοπληρωμένους που... τα κάνουν θάλασσα»

Με 6/8 outfield ποδοσφαιριστές στον πάγκο να είναι ηλικίας έως 21 ετών.

Με τους Σαλάχ, Νούνιεζ και Σόμποσλαϊ να μην προλαβαίνουν. Με το ιατρικό δελτίο να περιλαμβάνει διψήφιο αριθμό ονομάτων. Με τον Χράφενμπερχ να φεύγει με φορείο και τον Καϊσέδο να μην τιμωρείται με κόκκινη. Με το πρώτο γκολ του Φαν Ντάικ να μη μετρά γιατί... έτσι το αποφάσισε ο VAR και ο ρέφερι, σε φάση που ουδείς ποτέ άλλοτε θα έβλεπε παράβαση.

Με τις αλλαγές που έκανε ο Κλοπ να είναι οι Μπόμπι Κλαρκ, Κώστας Τσιμίκας, Τζέιμς ΜακΚόνελ, Τζέιντεν Ντανς και Τζάρελ Κουάνσα. Με τον Έλιοτ και τον «Τσίμι» να βγάζουν τρομερή ενέργεια στην παράταση του τελικού για να ωθήσουν τη Λίβερπουλ στον τίτλο. Και με τον Κέλεχερ να πραγματοποιεί 9 επεμβάσεις, με πιο σημαντική αυτή του 85ου λεπτού στο τετ-α-τετ με τον Γκάλαχερ. Με xGoals για την εστία του στα 2.44, την κράτησε ανέπαφη και πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας.

 

 

Ο θρίαμβος της Λίβερπουλ, αδικεί ίσως μονάχα τον Πέτροβιτς που ήταν εκπληκτικός στα γκολπόστ της Τσέλσι, κρατώντας το «μηδέν» όσο περισσότερο μπορούσε. Ο Ποτσετίνο βλέποντας τον VvD να σκοράρει στο 118' ήταν περίλυπος γιατί και το δικό του όνομα, μαζί με αυτά των παικτών του, θα μπουν σε κάτι ιστορικά αρνητικό.

Η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που χάνει 6 διαδοχικούς τελικούς εγχώριων διοργανώσεων, από το Λιγκ Καπ του 2019, μέχρι και το φετινό. Και το τρόπαιο του 2024, ναι μεν χάθηκε σε μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, αλλά και σε μια χρονιά όπου τα δισεκατομμύρια που διατέθηκαν για μεταγραφές, δεν καρποφορούν...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης