«Δεν έχουμε ντραπεί ποτέ ξανά τόσο πολύ»: Το Netflix και η καταγραφή του χάους στο «Γουέμπλεϊ» προκάλεσαν δυσφορία (vid)

Τα αδιανόητα σκηνικά που είχαν αρχίσει να διαδραματίζονται από το πρωί του τελικού του Euro πριν από μια τριετία στο «Γουέμπλεϊ» και ο τρόπος που παρουσιάζονται οι απαράδεκτες εικόνες με τις «μάχες» σώμα – σώμα με τους φύλακες και το «ντου» στο γήπεδο, έκαναν τον κόσμο να δηλώνει ντροπιασμένος για το επίπεδο των Άγγλων οπαδών...  



«Δεν έχουμε ντραπεί ποτέ ξανά τόσο πολύ»: Το Netflix και η καταγραφή του χάους στο «Γουέμπλεϊ» προκάλεσαν δυσφορία (vid)

Το Netflix ετοίμασε και κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ Attack on Wembley, για όσα συνέβησαν την ημέρα του τελικού του εξ αναβολής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την 11η Ιουνίου του 2021, πριν από το παιχνίδι της Αγγλίας με την Ιταλία.

Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί δίχως εισιτήρια απλά έπιναν και έκαναν χρήση ναρκωτικών από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της ημέρας του μεγάλου παιχνιδιού. Ο δρόμος που οδηγούσε προς το γήπεδο ήταν απροσπέλαστος με τους χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται σε πλήρη... παράκρουση και το «ντου» που ακολούθησε για την είσοδο στο «Γουέμπλεϊ», ήταν τρομακτικό.

Οπαδοί μιλούν στην κάμερα αυτού του ντοκιμαντέρ και δηλώνουν υπερήφανοι που μπήκαν στο γήπεδο δίχως εισιτήριο ή που ανέβαιναν στην οροφή λεωφορείου για να γιορτάσουν, τονίζοντας πως τ' αποδεικτικά στοιχία θα τους κάνουν να... καμαρώνουν στα παιδιά τους. Μάλιστα, όλο το αδιανόητο ξέσπασμα και η απαράδεκτη συμπεριφορά των οπαδών, χρεώθηκε στους περιορισμούς λόγω Covid και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούσαν ένα ξέσπασμα!

«Ποτέ ξανά δεν έχω νιώσει τόση ντροπή». «μακάρι αυτοί που μιλούν με αυτό τον τρόπο και δηλώνουν αμετανόητοι, να πάνε στο Euro της Γερμανίας και να τιμωρηθούν», «μακάρι να τους επιβληθεί τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα δια παντός» ήταν ορισμένα από τα σχόλια που βρίσκει κανείς στα social media μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ.

Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνα που κάνουν λόγο για μονόπλευρη εικόνα του θέματος και για έλλειψη πληροφοριών για όσα δεν πήγαν καλά αναφορικά με την αστυνόμευση και τα μέτρα ασφαλείας που αποδείχθηκαν ελλιπή.

Αξίζει να σημεωθεί πως αρκετό καιρό μετά είχε αποκαλυφθεί πως η Αστυνομία είχε φτάσει ένα βήμα πριν από την απόφαση για την αναβολή του μεγάλου τελικού της Αγγλίας με την Ιταλία...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης