Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο με σούπερ Γκβάρντιολ η Σίτι (vids)

Ένα πολύ χαλαρό μεσημέρι πέρασε η Σίτι στο Λονδίνο, αφού έφτασε άνετα στο 4-0 επί της Φούλαμ, βλέποντας τον Γιόσκο Γκβάρντιολ να σκοράρει δυο φορές και μάλιστα με το δεξί πόδι! Πλέον, οι «πολίτες» αναμένουν την επίσκεψη της Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά ξέρουν πως όλα είναι στο χέρι τους στα τελευταία δυο ματς, για να στεφθούν Πρωταθλητές γι' ακόμα μια φορά. 



Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο με σούπερ Γκβάρντιολ η Σίτι (vids)

Οι «πολίτες» περισσότερο απόλαυσαν το ηλιόλουστο Λονδίνο, το μεσημέρι του Σαββάτου και λιγότερο ανησύχησαν ή προβληματίστηκαν για τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχαιναν το στόχο τους για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση και στις ελάχιστες φορές που επιχείρησε να επιτεθεί, η άμυνα των «πολιτών» ήταν πανέτοιμη. Όταν, μάλιστα, αποφάσισε στο δεύτερο μέρος να πάρει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, βρήκε μεγάλους μπελάδες από τους χώρους που άφηνε ανοιχτούς.

Η Σίτι προηγήθηκε στο 13ο λεπτό με την υπέροχη κίνηση του Γκβάρντιολ από αριστερά. Άλλαξε με τον Ντε Μπρόινε, έκλινε κεντρικά, πέρασε τον αμυντικό με την μπάλα στο δεξί και πλάσαρε χαμηλά για το 1-0.

 

 

Ο Κροάτης αμυντικός θα πετύχαινε και δεύτερο προσωπικό τέρμα, όταν στο 71' από γέμισμα του Μπερνάρντο Σίλβα από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή έγραψε το τελικό 3-0, πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στα 7 τελευταία παιχνίδια!

Το δεύτερο γκολ της Σίτι είχε σημειωθεί στο 59ο λεπτό από τον Φιλ Φόντεν. Ο Άγγλος εκμεταλλεύτηκε την κίνηση που έκανε ο Μπερνάρντο προς την περιοχή και μόλις ο Πορτογάλος έπεσε από την πίεση που δέχθηκε, ο Άγγλος με μονοκόματο δεξί σουτ είχε δώσει προσωρινά προβάδισμα δυο τερμάτων στους γαλάζιους του Μάντσεστερ. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 90' + 6' ο Χούλιαν Άλβαρες από την άσπρη βούλα, έχοντας κερδίσει την παράβαση και την κόκκινη κάρτα του Ντιόπ. 

 

 

 

Κάπως έτσι η ομάδα του Πεπ περνά πρώτη στη βαθμολογία, περιμένει το ντέρμπι της Άρσεναλ με τη Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά όλα είναι στο χέρι της για το τρόπαιο. Αν εκείνη πάρει και τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια της, θα στεφθεί ξανά Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Κώστας Ζάλιαρης