Τι συνέβη στο πέναλτι της Μάντσεστερ Σίτι; - Ο Γκβάρντιολ το ζητούσε για το… ρεκόρ, αλλά του είπαν «όχι»!

Γιατί δεν τον άφησαν; Θα ήταν το απόλυτο ρεκόρ. Θα έκανε κάτι που δεν είχε καταφέρει ουδείς. Και όμως, ο Πεπ και οι συμπαίκτες του, του είπαν «όχι» και ο Γιόσκο Γκβάρντιολ έφτασε απλώς τα πέντε γκολ στα οκτώ τελευταία του παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι! 



Τι συνέβη στο πέναλτι της Μάντσεστερ Σίτι; - Ο Γκβάρντιολ το ζητούσε για το… ρεκόρ, αλλά του είπαν «όχι»!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να επικρατούσε με 3-0 της Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ» και το παιχνίδι να βρισκόταν στις καθυστερήσεις, όμως οι «πολίτες» πίεζαν για ένα γκολ ακόμη, προκειμένου να μειώσουν τη διαφορά τερμάτων από την Άρσεναλ.

Κέρδισαν πέναλτι και άπαντες γνώριζαν πως ο εκτελεστής της Σίτι σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν ο Χούλιαν Άλβαρες. Είχε άλλωστε αντικατασταθεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ, όπως και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι οποίοι συνηθίζουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Συνεπώς, ο Άλβαρες θα ήταν ο εκτελεστής, με έναν παίκτη των «γαλάζιων» όμως να εξωτερικεύει την επιθυμία του να το κάνει αυτός. Ο λόγος για τον Γιόσκο Γκβάρντιολ, ο οποίος ζήτησε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά οι συμπαίκτες του ήταν αρνητικοί. Αν του έλεγαν «ναι» πάντως, ο Κροάτης μπακ θα «έγραφε» ιστορία.

Ο λόγος; Διότι θα γινόταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που όντας αμυντικός, θα πραγματοποιούσε χατ-τρικ. Δεν συνέβη, ο Άλβαρες πανηγύρισε και η Μάντσεστερ Σίτι θέλει έξι βαθμούς ακόμη, προκειμένου να πανηγυρίσει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημά της!

Δημήτρης Μανάκος