Αυτός είναι ο τρόπος: Η Άρσεναλ θέλει πρώτα… δώρο της Λίβερπουλ και μετά της Τότεναμ για τον τίτλο!

Η Τότεναμ κερδίζει την Μπέρνλι και έχει ελπίδες να προλάβει την Άστον Βίλα, την 4η θέση και το Champions League. Μπορεί να γίνει, ναι. Αρκεί να το… θέλει και η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Η βαθμολογία άλλωστε δείχνει, πως αν οι «κόκκινοι» κάνουν αποτέλεσμα στο «Βίλα Παρκ», το κίνητρο της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Σίτι, την Τρίτη το βράδυ, είναι… τεράστιο!



Αυτός είναι ο τρόπος: Η Άρσεναλ θέλει πρώτα… δώρο της Λίβερπουλ και μετά της Τότεναμ για τον τίτλο!

Μένει πλέον μία αγωνιστική για το φινάλε της Premier League και δύο παιχνίδια για συγκεκριμένες ομάδες της κατηγορίας. Για την Άρσεναλ που συναντά εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τη Λίβερπουλ με αντίπαλο την Άστον Βίλα και για την Τότεναμ, που θα υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Σίτι την Τρίτη το βράδυ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι «πολίτες» βρίσκονται δύο βαθμούς μπροστά πάνω από τους «κανονιέρηδες» και η διαφορά τερμάτων των δύο ομάδων είναι στα δύο γκολ. Δεν έχει φυσικά παίξει η Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ την τελευταία αγωνιστική αμφότερες αγωνίζονται εντός έδρας.

Η Σίτι με τη Γουέστ Χαμ στο «Έτιχαντ» και το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα με την Έβερτον στο «Έμιρεϊτς». Γνωρίζετε ήδη πως ακόμη και αν κάνει το απόλυτο η Άρσεναλ, δεν της αρκεί για να πάρει το πρωτάθλημα. Θέλει έξι βαθμούς και «γκέλα» της Σίτι, ώστε να το πάρει είτε στη διαφορά τερμάτων, είτε στον… πόντο, αν η Τότεναμ κερδίσει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πάντως, με το πέρας της 37ης στροφής του πρωταθλήματος, οι φίλοι των «κανονιέρηδων» είναι αισιόδοξοι. Κέρδισε με ανατροπή η Τότεναμ την Μπέρνλι, είναι στους 63 βαθμούς και ο μοναδικός τρόπος να έχει κίνητρο την Τρίτη το βράδυ, εξαρτάται από τη Λίβερπουλ!

Τι εννοούμε με αυτό; Πως αν η Άστον Βίλα δεν επικρατήσει της Λίβερπουλ και της Κρίσταλ Πάλας, τότε είναι πιθανή η ισοβαθμία με την Τότεναμ, αν αυτή κάνει το απόλυτο. Υποδέχεται τη Σίτι, κλείνει τη σεζόν με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Συνεπώς, για να έχει κίνητρο η Τότεναμ και να αποφασίσει να είναι πλήρως ανταγωνιστική με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας… δώρο στην Άρσεναλ, πρέπει πρώτα να έχει πάρει ένα από τη Λίβερπουλ!

Με «διπλό» ή ισοπαλία της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ στο «Βίλα Παρκ», όλα μένουν ανοιχτά και πάμε σε «θρίλερ» στο «Σέλχαρστ Παρκ» με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας. Θα μπορέσει η Λίβερπουλ να κρατήσει την… Τότεναμ στο Champions League και κατά συνέπεια, την Άρσεναλ στον τίτλο; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος