Το 5/7 του Γκβάρντιολ θα το ... αγόραζε και ο Χάαλαντ!

Είναι επίδοση που θα ήθελαν να έχουν αρκετοί επιθετικοί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και την έχει πετύχει ένας... κεντρικός αμυντικός στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γκβάρντιολ θα έκανε μέχρι και τον Έρλινγκ Χάαλαντ να τον παραδεχθεί, με τον Viking να έχει ελάχιστα γκολ περισσότερα από τον Κροάτη συμπαίκτη του από τον Απρίλη και μετά!



Το 5/7 του Γκβάρντιολ θα το ... αγόραζε και ο Χάαλαντ!

Ο Γκβάρντιολ έκανε φοβερή κίνηση και σκόραρε με το δεξί στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης της Σίτι με τη Φούλαμ στο Λονδίνο, ενώ, πέτυχε και το τρίτο τέρμα της ομάδας του, πάλι με το δεξί, με έξυπνη προβολή από το δεύτερο δοκάρι σε γέμισμα του Μπερνάρντο στο δεύτερο μέρος.

Ο Κροάτης έφτασε στα 5 τέρματα στις 7 πιο πρόσφατες εμφανίσεις του στο γήπεδο με τη φανέλα των «πολιτών» και είναι εκπληκτικό αυτό όταν μιλάμε για έναν στόπερ. Και η θέση του κάνει ακόμα περισσότερα μάτια να γουρλώνουν, όταν θυμηθεί κανείς το φοβερό σουτ με το οποίο είχε σκοράρει και στη Μαδρίτη στο 3-3 με τη Ρεάλ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στις αρχές του Απρίλη.

Την ίδια στιγμή, ο Χάαλαντ ναι μεν έχει 25 γκολ στην Πρέμιερ, άλλα 6 στην Ευρώπη και 5 στο Κύπελλο, ωστόσο, στα 7 τελευταία του παιχνίδια έχει 7 τέρματα και αυτό οφείλεται κυρίως στο καρέ που είχε πετύχει κόντρα στη Γουλβς στο Etihad! Αν δεν είχε βρεθεί σ' εκείνη τη δαιμονιώδη κατάσταση στις 4 του Μάη, ίσως ο Γκβάρντιολ να ήταν μπροστά κι από 'κείνον!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης