«Έγραψαν» ιστορία τα κορίτσια της Γιουνάιτεντ: «Διέσυραν» την Τότεναμ, για το πρώτο FA Cup στο «Wembley»! (vids)

Ημέρα που δεν θα λησμονηθεί ποτέ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα κορίτσια του συλλόγου να επικρατούν με 4-0 της Τότεναμ στο «Wembley» και να κατακτούν το πρώτο FA Cup της ιστορίας τους. Δεύτερη διαδοχική συμμετοχή στον τελικό, σκόραραν για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο. Απόλυτη πρωταγωνίστρια η Γκαρσία των δύο γκολ, πολυνίκης του θεσμού η Άρσεναλ με 14!



«Έγραψαν» ιστορία τα κορίτσια της Γιουνάιτεντ: «Διέσυραν» την Τότεναμ, για το πρώτο FA Cup στο «Wembley»! (vids)

Μία σπουδαία ημέρα θα αποτελεί για… πάντα η σημερινή (12/05) για τα κορίτσια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα οποία κατέκτησαν το πρώτο Women FA Cup της ιστορίας τους στο «Wembley».

Βρέθηκαν στον τελικό για δεύτερη, διαδοχική σεζόν, πέρυσι είχαν ηττηθεί με 1-0 από την Τσέλσι, στο ίδιο γήπεδο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ήταν η στιγμή τους. Αντιμετώπιζαν την Τότεναμ και όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, δεν είχαν ηττηθεί από τις Λονδρέζες από το 2018 και έπειτα, μετρώντας τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Και όπως και το 2023, έτσι και τώρα, η ιστορία και το… ακριβές σκορ επαναλήφθηκαν. Με 4-0 επιβλήθηκαν τα κορίτσια των «κόκκινων διαβόλων», απόλυτη πρωταγωνίστρια η Γκαρσία που σκόραρε δις. Αυτή ήταν που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με την Τουν να ανοίγει το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Το 2-0 έλαβε χώρα στο 54΄ από τη Γουίλιαμς και έκτοτε, η υπόθεση – νίκη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Σπουδαία εμφάνιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το πρώτο FA Cup στην ιστορία της, είναι γεγονός!

Δημήτρης Μανάκος