Σαλιμπά, ο κατακτητής: Δεν καταλαβαίνει από έδρες και ονόματα αντιπάλων (vid)

Αν ο Γκαρνάτσο είχε ταχύτητα και τεχνική, ο Σαλιμπά είχε σωστό «διάβασμα» και τοποθέτηση. Σε ακόμα ένα εκτός έδρας ντέρμπι για την Άρσεναλ, ο Γάλλος εξασφάλισε τον τίτλο του κορυφαίου, στο 1-0 επί της Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και πλέον έχει «υπογράψει» ορισμένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα των «κανονιέρηδων».  



Σαλιμπά, ο κατακτητής: Δεν καταλαβαίνει από έδρες και ονόματα αντιπάλων (vid)

Είχε 7/7 κερδισμένες μονομαχίες. Είχε 98 επαφές, αφού έπεσε… δουλειά από πλευράς Άρσεναλ στον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκε ώστε να εξαλείψει τους κινδύνους που επιχείρησε να δημιουργήσει η ομάδα του Τεν Χαγκ.

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά έκανε ένα από τα καλύτερα και πιο καθοριστικά μαρκαρίσματα ολόκληρης της σεζόν όταν στο δεύτερο ημίχρονο σταμάτησε τρομερά τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, προτού εκείνος βρεθεί απέναντι από τον Νταβίντ Ράγια.

 

 

Μετά το «Άνφιλντ» και το Etihad, όπου η Άρσεναλ εξασφάλισε βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα για να φτάσει να διεκδικεί μέχρι και το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος τον φετινό τίτλο, ο Γάλλος στόπερ αναδείχθηκε Man of the Match και στο «Ολντ Τράφορντ».

Και σε αυτό το 1-0, μαζί με τον Γκάμπριελ, κατάφεραν να διατηρήσουν το 18ο φετινό τους clean sheet σε 37 αγωνιστικές συνύπαρξης στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Αρτέτα έχει βρει το αμυντικό δίδυμο που εύκολα μπαίνει στην κουβέντα για ένα από τα κορυφαία στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ.

 

 

Και επιπλέον, ο Σαλιμπά αναδεικνύεται σε… κατακτητή απέναντι σε ορισμένους από τους καλύτερους επιθετικούς της Λίγκας… Έχει σταματήσει και τον Χάαλαντ και τον Σαλάχ και τον Χόιλουντ και αρκετούς άλλους, προκειμένου να στέψει τους «κανονιέρηδες» Πρωταθλητές…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης