«Φάκελος» Λεάντρο Τροσάρ: Όλα τα γκολ με την Άρσεναλ, η σημασία τους, οι αριθμοί του – «Μόνο… 27 εκατομμύρια για αυτόν;» (vids)

Τον αγόρασε έναντι 27 εκατομμυρίων από την Μπράιτον. Αποκτήθηκε ως μία έξτρα λύση για την επίθεση. Έγινε χρήσιμος. Μετά έγινε σημαντικός. Τώρα είναι απαραίτητος. Και δεδομένα, αποτελεί τον πιο «clutch» ποδοσφαιριστή στο ρόστερ των «κανονιέρηδων», καθώς ο Λεάντρο Τροσάρ δεν… καταλαβαίνει από ντέρμπι, διοργανώσεις και έδρες. Και αν η Άρσεναλ πάρει τον τίτλο, μπορούμε να πούμε πως ο Βέλγος ήταν κομβικός στην «ιστορική» της πορεία!



«Φάκελος» Λεάντρο Τροσάρ: Όλα τα γκολ με την Άρσεναλ, η σημασία τους, οι αριθμοί του – «Μόνο… 27 εκατομμύρια για αυτόν;» (vids)

Προφανώς και υπάρχουν πολύ καλύτεροι ποδοσφαιριστές από τον Λεάντρο Τροσάρ στην Premier League. Προφανώς και υπάρχουν ανώτεροι ποιοτικά παίκτες από τον Βέλγο και στην ίδια την Άρσεναλ.

Δεν πρόκειται για ένα κείμενο όμως, το οποίο θα βάλει σε σύγκριση τον Τροσάρ με κάποιον άλλον. Πρόκειται για μία ποδοσφαιρική ανάλυση του ίδιου του πρώην παίκτη της Μπράιτον, ο οποίος ήρθε στο Βόρειο Λονδίνο έναντι 27 εκατομμυρίων και θεωρήθηκε μία εξαιρετική επιλογή, ως λύση ανάγκης.

Ο Τροσάρ αποκτήθηκε από την Άρσεναλ για να δώσει λύσεις και ο ίδιος φρόντισε μέσα σε 1,5 χρόνο, να κάνει ακριβώς ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να θεωρηθεί απαραίτητος. Έδωσε λύσεις αρχικά, μετά έγινε σημαντικός, πλέον είναι απαραίτητος, αναλογικά με τον τρόπο που θέλει να βλέπει τους «κανονιέρηδες» να παίζουν ο Μικέλ Αρτέτα. Δεν έχει την «έκρηξη» του Γκάμπριελ Μαρτινέλι, πιθανώς δεν διαθέτει καν καλύτερη τεχνική κατάρτιση από αυτόν.

Είναι όμως με διαφορά, ο πιο «clutch» παίκτης της Άρσεναλ φέτος. Ο πιο αποτελεσματικός. Αυτός που… θέλεις να βρεθεί στην σωστή θέση με την μπάλα μπροστά του και την αντίπαλη εστία απέναντί του. Το έχει κάνει τόσες και τόσες φορές. Και αν η Άρσεναλ κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα, το πρώτο της μετά από 20 χρόνια, κάποιος θα πρέπει να δώσει συγχαρητήρια σε τρεις ανθρώπους: στον ίδιο τον παίκτη, στον Έντου που μπήκε στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Μπράιτον, και στον Μικέλ Αρτέτα που τον βελτίωσε και τον έκανε να θέλει να παίζει για την ομάδα.

Μην ξεχνάτε άλλωστε, αυτό που μας είχε πει ο Κωνσταντίνος Ρουγκάλας, που τον είχε συμπαίκτη στο Βέλγιο, αναφορικά με τον χαρακτήρα του: «δεν πανηγύριζε ποτέ, είναι πάντα ήρεμος!». Δείτε τον στα τελευταία γκολ του με την Άρσεναλ. Κάτι έχει… αλλάξει.

Όσον αφορά αυτό ακριβώς, τα γκολ του δηλαδή, είναι κυνικός. Σκοράρει πάντα όταν χρειάζεται. Πώς αλλιώς άλλωστε, μπορεί να «μεταφράσει» κανείς το στατιστικό που τον θέλει να έχει βρει δίχτυα μόλις δύο φορές, όταν η Άρσεναλ κερδίζει εύκολα;

Διότι σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, δίνει κάτι. Είναι το γκολ νίκης στο «Γκούντισον Παρκ», είναι το 2-2 με την Τσέλσι, είναι το γκολ που κάνει το 3-1 απέναντι στη Λίβερπουλ, είναι το ότι ανοίγει το σκορ στο 1/3 των περιπτώσεων που… πανηγυρίζει.

Είναι τα τέσσερα εντός έδρας γκολ στο Champions League και φυσικά, είναι το στατιστικό που τον θέλει να μην χάνει, όταν ο ίδιος βρει δίχτυα. Με λίγα λόγια; Τα 27 εκατομμύρια ήταν ελάχιστα, μπροστά σε όλα όσα κάνει φέτος ο Λεάντρο Τροσάρ. Και αν μέχρι τώρα, δεν σας πείσαμε, μία υπέρ – ανάλυση των αριθμών του φέτος, θα σας πείσει. Είτε με το δεξί, είτε με το αριστερό…

Αναλυτικά, όλα τα γκολ που έχει βάλει ο Λεάντρο Τροσάρ φέτος με την Άρσεναλ:

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (5-2 πεν.): Το γκολ της ισοφάρισης.

Έβερτον – Άρσεναλ 0-1: Σκόραρε μετά από «κομπίνα» σε κόρνερ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Άρσεναλ – Αϊντχόφεν 4-0: Το δεύτερο γκολ των Λονδρέζων, εκτός περιοχής.

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-2: Το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Άρσεναλ – Σεβίλλη 2-0: Το γκολ που άνοιξε το σκορ, με ασίστ του Μπουκάγιο Σάκα.

Άρσεναλ – Μπέρνλι 3-1: Το πρώτο γκολ της ημέρας, που εν συνεχεία χτύπησε και στο δοκάρι.

Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 5-0: Το τρίτο γκολ των Λονδρέζων, με αντεπίθεση που ξεκινά από τον Νταβίντ Ράγια.

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 3-1: Το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 0-6: Το γκολ που διαμόρφωσε το 4-0 του ημιχρόνου, με πλασέ με το δεξί εκτός περιοχής.

Μπέρνλι – Άρσεναλ 0-5: Έκανε το 4-0 και πανηγύρισε για… πρώτη φορά, έξαλλα φέτος.

Άρσεναλ – Πόρτο 1-0 (4-2 πεν.): Διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας και ισοφάρισε το σκορ της Πορτογαλίας.

Μπράιτον – Άρσεναλ 0-3: Διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με γκολ που θύμισε… Αλέξις Σάντσες.

Άρσεναλ – Μπάγερν 2-2: Ισοφάρισε σε 2-2, έχοντας περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Γουλβς – Άρσεναλ 0-2: Άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με φοβερό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί.

Άρσεναλ – Τσέλσι 5-0: Άνοιξε το σκορ από νωρίς, στο 5ο λεπτό, με το αριστερό.

Άρσεναλ – Μπόρνμουθ 3-0: Έκανε το 2-0, εκεί που η ομάδα του πιεζόταν για την ισοφάριση, μετά από ασίστ του Ντέκλαν Ράις.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 0-1: Σκόραρε ξανά και έδωσε στην Άρσεναλ την 2η της νίκη σε αυτό το γήπεδο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Περνάμε σε όλες τις… απορίες, που μπορούν να δημιουργήσουν τα γκολ του Λεάντρο Τροσάρ με την Άρσεναλ:

-Τα γκολ του εντός έδρας: 9

-Τα γκολ του εκτός έδρας: 8

-Πόσες νίκες, ισοπαλίες και ήττες έχει η Άρσεναλ όταν σκοράρει ο Βέλγος; 15-2-0.

-Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκόραρε και η ομάδα του ηττήθηκε; Στις 22 Οκτωβρίου του 2022, με 3-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι, όταν έπαιζε στην Μπράιτον.

-Είναι αμφιδέξιος. Πόσα γκολ έχει με το δεξί και πόσα με το αριστερό; Έχει σκοράρει με το κεφάλι με την Άρσεναλ; Πέντε φορές με το αριστερό, 11 με το δεξί και μία φορά με κεφαλιά. Απέναντι στην Μπέρνλι, στο «Έμιρεϊτς».

-Πόσες φορές ο Τροσάρ άνοιξε φέτος το σκορ; Έξι. Στο 1/3 των γκολ του δηλαδή, ανοίγει το σκορ (17 έχει βάλει φέτος).

-Πόσες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα; Σε επτά περιπτώσεις.

-Σε πόσα παιχνίδια με ομάδες του Big 6 σκόραρε; Σκόραρε σε πέντε παιχνίδια με ομάδες του Big 6. Όχι κόντρα στην Τότεναμ.

-Υπάρχει ομάδα που σκόραρε απέναντί της «μέσα – έξω» φέτος; Η Τσέλσι και η Μπέρνλι.

-Πόσες φορές βρήκε δίχτυα ενώ η Άρσεναλ κέρδιζε με 3+ γκολ διαφορά; Μόλις δύο (με Γουέστ Χαμ και Μπέρνλι).

-Πόσες φορές σκόραρε στο Champions League φέτος; Τέσσερις. Σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Όλες μέσα στο «Έμιρεϊτς».

 

Δημήτρης Μανάκος