Poll: Να υπάρχει ο VAR στην Premier League ή «ό,τι βλέπει ο διαιτητής» και τέλος… συζήτησης;

«VAR ή no VAR» είναι το ερώτημα που έχει προκύψει εδώ και λίγο στην Αγγλία και την Premier League, με τις ομάδες του πρωταθλήματος να ψηφίζουν στις 6 Ιουνίου για το… μέλλον του στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο!



Poll: Να υπάρχει ο VAR στην Premier League ή «ό,τι βλέπει ο διαιτητής» και τέλος… συζήτησης;

Μεγάλη είναι η κουβέντα που έχει προκύψει την τελευταία μία ώρα στην Premier League και τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου, εξαιτίας του VAR και των εξελίξεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ο έγκριτος δημοσιογράφος, David Ornstein, αποκάλυψε ότι οι σύλλογοι της Premier League θα ψηφίσουν πρόταση κατάργησης του VAR από την επόμενη σεζόν, μία πρόταση που υποβλήθηκε επίσημα από τη Γουλβς.

Για την οποιαδήποτε αλλαγή στους ισχύοντες κανόνες, θα χρειαστεί να ψηφίσει υπέρ η πλειοψηφία που ανέρχεται στα 2/3, δηλαδή οι 14 από τις 20 ομάδες.

Από το 2019 που υπάρχει ο VAR στο «Νησί»,  κάθε χρόνο πολλά είναι τα παράπονα που σχετίζονται με τη σωστή χρήση του. Τι θα ήταν, ωστόσο, καλύτερο; Να εξακολουθήσει να υφίσταται, με κάποιες αλλαγές, ή τον πρώτο και τελευταίο λόγο να έχει ο διαιτητής, σφυρίζοντας αυτό που… βλέπει;