«Και ανεβαίνει ο Άλισον...»: Ένα γκολ που έγινε «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ και θα μείνει αξέχαστο (vid)

Ήταν η στιγμή ολόκληρη της αγωνιστικής περιόδου 20202-2021 για την Λίβερπουλ. Σαν σήμερα, πριν μια 3ετία, στο «Χόθορνς», οι «κόκκινοι» έπρεπε να τα παίξουν όλα για όλα. Και η προώθηση του Άλισον στην αντίπαλη περιοχή, έφερε το γκολ που αποτέλεσε το πρώτο βήμα για το ταξίδι έως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι... 



«Και ανεβαίνει ο Άλισον...»: Ένα γκολ που έγινε «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ και θα μείνει αξέχαστο (vid)

Ο Κλοπ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη στιγμή, μια από εκείνες που συνέβησαν γιατί απλά... είναι η Λίβερπουλ.

Και έπρεπε στα δικά του χρόνια παρουσίας στο κλαμπ, να σημειωθούν ιδιαίτερα και... ανεξήγητα περιστατικά. Ένα εξ αυτών, έλαβε χώρα στο «Χόθορνς».

Με το σκορ στο 1-1 και ελάχιστα δευτερόλεπτα ν’ απομένουν για το φινάλε της δύσκολης αναμέτρησης για την Λίβερπουλ στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ πήγε στη γωνία για να εκτελέσει κόρνερ από αριστερά. Και ο Άλισον ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή.

Βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι για να πάρει την κεφαλιά και να προσφέρει στους «κόκκινους» τη νίκη με το τελικό 2-1 και εξασφαλίστηκε η τετράδα για να βρεθεί ο σύλλογος στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2021-2022. 

Φυσικά, εκείνη η ποδοσφαιρική χρονιά ολοκληρώθηκε με του κλαμπ στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στο Παρίσι.

«Νομίζω ότι ήταν γραφτό να γίνει έτσι. Άλλες 100 φορές να βρεθώ στην αντίπαλη περιοχή, αν και ξέρω να τοποθετούμαι καλά και να κάνω καλές κεφαλιές, δεν νομίζω ότι θα καταφέρω να σκοράρω. Ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί ξανά κάτι τέτοιο» δηλώνει ο Άλισον για εκείνη την τρομερή στιγμή, που φυσικά, τότε, δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι στέλνοντας την Λίβερπουλ στ’ αστέρια, θα έφτανε μέχρι και την διεκδίκηση ακόμα ενός ευρωπαϊκού τροπαίου…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης