Το μήνυμα αγάπης του Κλοπ μέσω της Liverpool Echo: «Για πάντα κόκκινος, αυτή η πόλη σε αγκαλιάζει»

Ο Γιούργκεν Κλοπ δέχθηκε να γράψει σε σελίδα της Liverpool Echo ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα προς την πόλη του Λίβερπουλ, για την οποία αισθάνεται πως ανοίγει την αγκαλιά της στον καθένα και εκείνος αισθάνεται πλέον κομμάτι της. «Θα είμαι για πάντα κόκκινος, εδώ δεν τα παρατά ποτέ κανείς σε τίποτα» σχολιάζει. 



Το μήνυμα αγάπης του Κλοπ μέσω της Liverpool Echo: «Για πάντα κόκκινος, αυτή η πόλη σε αγκαλιάζει»

Ο Γερμανός κόουτς, μια μέρα προτού καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο των «κόκκινων», έστειλε μήνυμα αγάπης προς τους πολίτες του Λίβερπουλ έπειτα από αίτημα που του έκανε η Liverpool Echo. 

Ο Kloppo στάθηκε στη νοοτροπία των πολιτών, το πάθος τους για το ποδόσφαιρο, το γεγονός πως στα δύσκολα ουδείς κάνει πίσω και αναφέρει πως θα κρατήσει για πάντα τις στιγμές που πέρασε στο «Άνφιλντ», αλλά και στη συναναστροφή του με τον κόσμο. 

«Το Λίβερπουλ είναι μια πόλη που σου ανοίγει την αγκαλιά της. Σε υποδέχεται σαν γιο της και δεν τη νοιάζει από πού προέρχεσαι, θέλει να σε κάνει μέρος της. Και είμαι ευλογημένος που μου επιτρέψατε να είμαι κομμάτι αυτής της πόλης. Οι εμπειρίες που δημιουργήσαμε εντός κι εκτός γηπέδου θα μείνουν για πάντα μαζί μου. Όταν θα σκέφτομαι το Λίβερπουλ, θα μου έρχονται στο μυαλό οι υπέροχοι άνθρωποι και το πιο σημαντικό απ' όλα, είναι πως δεν υπάρχει το "τα παρατάω" στο λεξικό των Scousers.

Εδώ, θέλεις να δίνεις τη μάχη σου ανεξάρτητα από τις πιθανότητες και καταλαβαίνεις πως όλα μπορούν να συμβούν. Αγαπώ αυτό το πράγμα περισσότερο απ' όσο μπορώ να το περιγράψω. Επίσης, αυτή η πόλη ζει για το ποδόσφαιρο. Όποιο σταθείς κι όπου βρεθείς θα συζητήσουν όλοι με πάθος για το ποδόσφαιρο. Θα είμαι κόκκινος για μια ζωή. Σας ευχαριστώ όλους για όσ περάσαμε εδώ μαζί και την Κυριακή θα είναι μια τελευταία ευκαιρία να κοιτάξουμε όλοι ο ένας τον άλλον και να θυμηθούμε όσα ζήσαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης