Σέλτικ ή Ρέιντζερς; Ποια έχει περισσότερα πρωταθλήματα και τι συνέβη στο «αντίο» του Χαρτ; (vid)

Το 54ο πρωτάθλημα της ιστορίας της κατέκτησε η Σέλτικ, η οποία επικράτησε της Σεντ Μίρεν και πανηγύρισε για 3η συνεχόμενη σεζόν στη Σκωτία. Τρομερές στιγμές με τον Τζο Χαρτ, που έγινε αλλαγή και αποθεώθηκε από ολόκληρο το «Σέλτικ Παρκ»!



Σέλτικ ή Ρέιντζερς; Ποια έχει περισσότερα πρωταθλήματα και τι συνέβη στο «αντίο» του Χαρτ; (vid)

Η Σέλτικ γιόρτασε την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος Σκωτίας, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σεντ Μίρεν για την τελευταία αγωνιστική.

Επικράτησε με 3-2 δύσκολα, ο Λουίς Πάλμα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, διότι σκόραρε το νικητήριο γκολ και «κλείδωσε» τον τίτλο για τους γηπεδούχους. Με τη λήξη της αναμέτρησης, άπαντες ρωτούσαν κάτι πολύ συγκεκριμένο: ποια εκ των Σέλτικ και Ρέιντζερς, έχει σηκώσει τα πιο πολλά πρωταθλήματα, από την στιγμή που η πρώτη, έφτασε τα τρία συνεχόμενα.

Και προφανώς έχουμε απάντηση. Η Ρέιντζερς εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά κατά… ένα. Έχει 55 αυτή και 54 η Σέλτικ, η οποία σήκωσε το πέμπτο της, από το 2018 και έπειτα!

Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης, έλαβε χώρα στο 88ο λεπτό. Διότι ο Μπρένταν Ρότζερς επέλεξε να αντικαταστήσει τον Τζο Χαρτ, με τον Άγγλο γκολκίπερ να εισπράττει την αποθέωση από όλο το γήπεδο, στο τελευταίο του παιχνίδι!

Δημήτρης Μανάκος