Άκρως… ελληνικό: Οι μισοί «ξένοι» του ΠΑΟΚ που πήραν 1η φορά πρωτάθλημα, έχουν παίξει στην Premier League!

Εντυπωσιακό στατιστικό, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα και την Αγγλία, έχοντας για κοινό παρονομαστή τον ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου. Όλα ξεκινούν από το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του, και καταλήγουν στην Premier League!



Άκρως… ελληνικό: Οι μισοί «ξένοι» του ΠΑΟΚ που πήραν 1η φορά πρωτάθλημα, έχουν παίξει στην Premier League!

Η αλήθεια είναι πως οπουδήποτε και αν κοιτάξει κανείς, σε κάθε λογής αθλητικό σάιτ, τις τελευταίες ώρες, άπαντες μιλούν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, από τον ΠΑΟΚ.

Το επίτευγμα για το «Δικέφαλο του Βορρά» είναι πάρα πολύ σημαντικό και ο Ρασβάν Λουτσέσκου πλέον, έχει κατακτήσει τα δύο από τα τέσσερα πρωταθλήματα της ομάδας, ιστορικά.

Εντυπωσιακοί αριθμοί, ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε, κέρδισε με 2-1 εκτός έδρας τον Άρη και έφτασε στον τέταρτο, τέτοιου είδους τίτλο, σε ολόκληρη την ιστορία του. Το εντυπωσιακότερο της υπόθεσης όμως, αναφορικά με οτιδήποτε έχει αγγλικό ενδιαφέρον, είναι πως πέντε «ξένοι» ποδοσφαιριστές του, δεν είχαν πάρει ποτέ τίτλο στην καριέρα τους.

Και συμπτωματικά, περισσότερο από το 50% αυτών, έχει αγωνιστεί στην Premier League. Προφανώς και είναι στο μυαλό σας ο Γιόνι Ότο, που αφίχθη τον Ιανουάριο από τη Γουλβς, αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και ο Εκόνγκ με τον Ράφα Σοάρες, με τον πρώτο να έχει αγωνιστεί στη Γουότφορντ, την στιγμή που ο δεύτερος, το 2017, έχει περάσει από τη Φούλαμ. Αγωνίστηκε μόλις για 53 λεπτά με την επαγγελματική ομάδα και κατέγραψε συνολικά τρεις συμμετοχές.

Όσον αφορά αυτούς που εκκρεμούν, συζητάμε για τον Νάσμπεργκ και τον Σάστρε, οι οποίοι δεν έχουν κάνει το δικό τους πέρασμα από την Αγγλία!

Δημήτρης Μανάκος