Και ο Καϊσέδο ήθελε το χρόνο του στην Τσέλσι του Ποτσετίνο (vid)

Ο Μόισες Καϊσέδο άργησε πολύ να φανεί. Και αυτός ο χρόνος που χρειάστηκε για να προσαρμοστεί στην Τσέλσι και ν’ αφομοιώσει όσα ήθελε από εκείνον ο Ποτσετίνο, προκάλεσε αμφιβολίες και κουβέντες για την ποιότητά του και φυσικά το κόστος της μεταγραφής του. Στο εκπληκτικό φινάλε των «μπλε» στο φετινό πρωτάθλημα ήταν εκ των διακριθέντων και μόνο καλύτερος μπορεί να εμφανιστεί πια…  



Και ο Καϊσέδο ήθελε το χρόνο του στην Τσέλσι του Ποτσετίνο (vid)

Ο μέσος από το Εκουαδόρ πέτυχε το πιο μακρινό γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2017 και μετά, αφού σούταρε από τα 50 μέτρα και άνοιξε το σκορ στη νίκη (2-1) επί της Μπόρνμουθ στην τελευταία αγωνιστική της φετινής σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ήταν το πρώτο του τέρμα σε επίπεδο πρωταθλήματος από τον Σεπτέμβρη του 2022, όμως, ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε και το χρονικό σημείο που το κατάφερε αυτό ο Καϊσέδο, είναι απόλυτα σημαδιακά.

Ο ποδοσφαιριστής άργησε πάρα πολύ αν βρει ρυθμό. Η Τσέλσι έπρεπε να τον περιμένει πολύ καιρό. Εκείνος έκανε λάθη, είχε αναιμικές εμφανίσεις, είχε μπει στη μαύρη τρύπα που είχε πέσει όλη η ομάδα μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, αλλά τελικά ήθελε κι εκείνος το χρόνο του.

 

 

Έχοντας μετακινηθεί από το Μπράιτον στο Λονδίνο έναντι 116 εκατομμυρίων ευρώ το περασμένο καλοκαίρι, προφανώς ο κόσμος, αλλά και οι άνθρωποι της Τσέλσι θα ήθελαν να έχουν δει τον κανονικό Καϊσέδο πολύ πιο νωρίς απ’ ό,τι αυτό συνέβη.

Ο 22χρονος μέσος «κουβάλησε» όλη τη σεζόν την ταμπέλα της πανάκριβης μεταγραφής που δεν είχε αποφέρει καρπούς, αλλά στο φινάλε ήταν από εκείνους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για το σύνολο του Ποτσετίνο.

Το 5x5 για την ολοκλήρωση της χρονιάς με την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω της 6ης θέσης της Πρέμιερ Λιγκ, ήταν η απόλυτη απόδειξη και της δουλειάς του Ποτσετίνο στο πρότζεκτ που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και των τρόπων με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει ο Καϊσέδο.

 

 

Στο ματς με την Μπόρνμουθ πέτυχε το τρομερό γκολ με τη λόμπα από τα 50 μέτρα με ένα κοντρόλ και μια εξαιρετική επαφή με την μπάλα, δείγμα της αυτοπεποίθησης που διακρίνει πλέον το παιχνίδι του με την μπλε φανέλα. Και όλα, μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε από εδώ και πέρα.

Βέβαια, δεν είναι βέβαιο ότι το πρότζεκτ με τον Ποτσετίνο θα συνεχιστεί, αλλά ο νεαρός μέσος βρήκε τα πατήματά του, αισθάνθηκε την εμπιστοσύνη και ευτυχώς για την Τσέλσι δείχνει πως μπορεί να συμβάλλει πολύ σημαντικά.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης