Το δώρο που συγκίνησε τον Κλοπ: «Αυτά μάθαμε από σένα, Γιούργκεν» (vid)

Έλαβε μηνύματα αγάπης, διάβασε για ανθρώπους των οποίων την κοσμοθεωρία άλλαξε ριζικά, η δική του μαχητικότητα και στάση ζωής επηρέασε θετικά πολύ κόσμο, αλλά αυτό που συγκίνησε τον Κλοπ ήταν κάτι συγκεκριμένο και μοναδικό. Ένα μικρό αντικείμενο που βγάζει γαλήνια μουσική και θα το τοποθετήσει στο δωμάτιο των τροπαίων…  



Το δώρο που συγκίνησε τον Κλοπ: «Αυτά μάθαμε από σένα, Γιούργκεν» (vid)

Ο Kloppo λίγο προτού αποχωρήσει από το γραφείο του στις εγκαταστάσεις της Λίβερπουλ, άνοιξε και διάβασε μερικά γράμματα οπαδών και θαυμαστών του.

Αντίκρισε ιστορίες ανθρώπων που τον είχαν ως πρότυπο και που προσπάθησαν να παραμείνουν πνευματικά δυνατοί για ν’ αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, χάρη σ’ εκείνον και του τρόπου με τον οποίο επέμενε και δεν παρέδιδε ποτέ τα όπλα.

Αυτό που ξεχώρισε, όμως, ήταν ένα μικρό δώρο. Ένα αντικείμενο με μουσική. Και τον συγκίνησε. Και είπε ότι θα το τοποθετήσει στο δωμάτιο με τα τρόπαια πίσω στην πατρίδα του. Και θα το βάζει να το ακούει για να τον γαληνεύει…

Το πιο σπουδαίο νόημα, όμως, είναι αυτό που του ανέφερε κάποιος, για το γεγονός πως: «Μας έδειξες ότι πάντοτε μπορείς να επιστρέφεις δυνατά από τις καταστάσεις που φαντάζουν μη αναστρέψιμες. Αυτό μας έμαθες, Γιούργκεν».

Δείτε το πανέμορφο βίντεο με τον Κλοπ και τα γράμματα των οπαδών:

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης