Τα 200 μέτρα από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και οι ήχοι της ευτυχίας για τον Ζοσέ Μουρίνιο

Με την Τσέλσι θα έχει πάντοτε μια ιδιαίτερη σχέση. Όσες ομάδες κι αν υπηρέτησε, οι «μπλε» θα είναι η ομάδα για την οποία όταν θα μιλάει, θα έχει πάντοτε λίγο πιο δυνατό συναίσθημα από αυτό που τρέφει για τις υπόλοιπες. Και τα σενάρια που θέλουν τον Ζοσέ να είναι φαβορί για... 3η θητεία στο κλαμπ του Λονδίνου, μάς θύμισαν όσα έλεγε ο Πορτογάλος, την εποχή που βρισκόταν στη Ρόμα. 



Τα 200 μέτρα από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και οι ήχοι της ευτυχίας για τον Ζοσέ Μουρίνιο

Άλλοι τον θεωρούν ξεπερασμένο. Ίσως και το ίδιο το ποδόσφαιρο να του το έδειξε με τον τρόπο που μόλις τον αντικατέστησε ο Ντε Ρόσι στους «τζιαλορόσι», η ομάδα της αιώνιας πόλης εκτόξευσε την απόδοση και τ' αποτελέσματά της. 

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, ωστόσο, πάντοτε θα συνδέεται με το μπλε χρώμα. Και το έχει και στην καρδιά του. Και το σπίτι που έχει αγοράσει στην αγγλική πρωτεύουσα, του το θυμίζει πολύ καλά, όταν τυχαίνει να βρίσκεται εκεί. 

«Το σπίτι μου είναι στα 200 μέτρα από το Στάμφορντ Μπριτζ. Και φτάνουν εύκολα στ' αυτιά μου οι ήχοι της ευτυχίας και της επιτυχίας» έλεγε πριν από καιρό, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Ρόμα. 

Αυτοί οι ήχοι, βέβαια, έχουν μπει στη... σίγαση τα τελευταία χρόνια. Και εδώ είναι που ο Μουρίνιο ίσως έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία γι' ακόμα μια θητεία στην οποία θα μπορεί να δουλέψει με ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο. 

Γιατί η Τσέλσι τους παίκτες τους έχει, την ομοιογένεια δεν έχει καταφέρει να βρει κι ένα πρόσωπο που θα μπορεί να εμπνεύσει όλο το σύνολο και τον οργανισμό για να επιστρέψουν οι μεγάλες στιγμές...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης