«Κλείδωσαν» οι ευρωπαϊκές θέσεις: H Γιουνάιτεντ θα παίξει στο Europa League, «δάκρυσε» η Νιούκαστλ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώνεται η σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την στιγμή που η Νιούκαστλ είναι απογοητευμένη. Θα παίξει στο Europa Conference League τελικά η Τσέλσι!



«Κλείδωσαν» οι ευρωπαϊκές θέσεις: H Γιουνάιτεντ θα παίξει στο Europa League, «δάκρυσε» η Νιούκαστλ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2024-25 μέσω της Premier League, όμως γνώριζε πως θα έχει και μία δεύτερη ευκαιρία, μέσω του FA Cup.

Αν επικρατούσε της Μάντσεστερ Σίτι, επί της ουσίας θα έπαιρνε το καλύτερο εισιτήριο του Europa League, μαζί με την Τότεναμ, και θα κατέβαζε την Τσέλσι και τη Νιούκαστλ, ένα… σκαλί πιο κάτω. Αυτό ακριβώς συνέβη, ο Έρικ Τεν Χαγκ τα κατάφερε και οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν στους ομίλους του επόμενου Europa League.

Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι, που έκανε φοβερό «ντεμαράζ» και τερμάτισε στην 6η θέση, θα βρεθεί στα Play Offs του Europa Conference League, ενώ η Νιούκαστλ είναι η… απογοητευμένη της υπόθεσης.

Μένει εκτός, χάνει το εισιτήριο και την θέση της και είναι ουσιαστικά σαν να τερμάτισε στην 8η θέση της Premier League. «Σκληρό» το φινάλε της σεζόν για το σύνολο του Έντι Χάου, το οποίο δεν θα παίξει στην Ευρώπη, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος