Ένα σύνθημα που «ακυρώθηκε», μία Νιούκαστλ που ζητούσε ένα ακόμη γκολ του… Ντοκού! (vid)

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και για τη Νιούκαστλ αποδείχθηκε… στενάχωρο στο φινάλε της σεζόν! Δεν θα βρεθεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, με τη Μάντσεστερ Σίτι να μην της κάνει το χατίρι, στον τελικό, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!



Ένα σύνθημα που «ακυρώθηκε», μία Νιούκαστλ που ζητούσε ένα ακόμη γκολ του… Ντοκού! (vid)

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για τη Νιούκαστλ, η οποία παρότι κατέκτησε την 7η θέση στην κατάταξη της Premier League, δεν θα αγωνιστεί στο επόμενο Europa Conference League.

Και αυτό διότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας. Κάπως έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βρεθούν στους ομίλους του Europa League, η Τσέλσι στην 3η κατά σειρά ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι «καρακάξες» του Έντι Χάου, εκτός Ευρώπης.

Το… οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως όλες αυτές οι ανακατατάξεις έλαβαν χώρα, μία εβδομάδα ακριβώς μετά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε που η Νιούκαστλ είχε κερδίσει στο «Κομιούνιτι» την Μπρέντφορντ και εν συνεχεία, ολόκληρη η αποστολή αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Το σύνθημα των οπαδών της; «Europe, Europe, ole ole». Και επτά ημέρες αργότερα, η Νιούκαστλ είναι εκτός Ευρώπης, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε μόλις μία φορά με τον Ντοκού!

Δημήτρης Μανάκος