«Γιατί κάνετε έτσι;» O Τεν Χαγκ «προσγείωσε» τον κόσμο της Λίβερπουλ για τον Σλοτ, για… έναν λόγο!

Είναι κάποιου είδους κόντρα; Είναι απλά η άποψή του; Ίσως τα Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της σεζόν 2024-25, ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα… φέτος. Ο Έρικ Τεν Χαγκ αναγνωρίζει τι μπορεί να κάνει ο Άρνε Σλοτ, αλλά έχει τις ενστάσεις του. Και θέλησε για… δεύτερη φορά σε έναν μήνα, να μιλήσει στον κόσμο των «κόκκινων», για τον αντικαταστάτη του Γιούργκεν Κλοπ!



 «Γιατί κάνετε έτσι;» O Τεν Χαγκ «προσγείωσε» τον κόσμο της Λίβερπουλ για τον Σλοτ, για… έναν λόγο!

Μπορεί ο κόσμος της Λίβερπουλ να θεωρεί πως η δουλειά που έχει κάνει ο Άρνε Σλοτ στην Φέγενορντ είναι εξαιρετική, έχοντας καταρρίψει αρκετά ρεκόρ φέτος, στην τεχνική ηγεσία των Ολλανδών, όμως ο Έρικ Τεν Χαγκ θέλησε να εκφράσει την άποψή του.

Ρωτήθηκε από τη Mirror για την επικείμενη άφιξη του συμπατριώτη του στο «Άνφιλντ» και ήταν αφοπλιστικός. Τον χαρακτήρισε καλό προπονητή, όμως επισήμανε πως η Φέγενορντ ήταν… χειρότερη της Αϊντχόφεν φέτος, με την «απόσταση» μεταξύ των δύο ομάδων να είναι πολύ μεγάλη.

Τι είπε συγκεκριμένα ο Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος θεωρεί πως ο Σλοτ έχει λάβει αρκετά μεγάλο «hype» από το αγγλικό κοινό;

«Η Φέγενορντ ήταν καλή φέτος, αλλά όχι τοπ. Η Αϊντχόφεν είναι δύο φορές καλύτερη, σε κάθε επίπεδο. Στον τρόπο που κυριαρχεί με την μπάλα, στο πώς ασκεί πίεση, στα επίπεδα έντασης.

Ο Σλοτ έκανε καλή δουλειά, αλλά η Αϊντχόφεν ήταν με διαφορά καλύτερη και η διαφορά της με τη Φέγενορντ είναι πάρα πολύ μεγάλη!».

Και αν όλα αυτά σας κάνουν εντύπωση, πιθανώς θα έχετε ξεχάσει τι είχε πει ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Άρνε Σλοτ, έναν μήνα νωρίτερα! Είχε σχολιάσει και πάλι την επικείμενη πρόσληψή του από τη Λίβερπουλ, ξεκαθαρίζοντας πως το έργο του είναι πολύ πιο απλό, συγκριτικά με όσα έπρεπε να κάνει εκείνος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Είναι πολύ καλό για τους Ολλανδούς προπονητές να έρχονται εδώ. Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Λάιντερς όμως, έχουν αφήσει μία πολύ καλή ομάδα, Θα είναι ευκολότερο για τον Σλοτ, σε σχέση με το τι παρέλαβα εγώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναλογικά με τη δομή της ομάδας και την ισορροπία του ρόστερ!»

Αυτό είχε δηλώσει ο Έρικ Τεν Χαγκ, με τα Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ της επόμενης σεζόν, να μοιάζουν πως έχουν ξεκινήσει λίγο… νωρίτερα. Πόσω δε μάλλον, αν ο Τεν Χαγκ μείνει στους «κόκκινους» και τη νέα σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος