«Φάκελος» συμβολαίων για τις διεκδικήτριες του τίτλου: Ποια λήγουν το 2025 σε Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ;

Ποια συμβόλαια ολοκληρώνονται τη νέα σεζόν; Με ποιους παίκτες θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ; Ποια θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα; Το England365 σας προετοιμάζει από… νωρίς, για όσα θα ακολουθήσουν!



«Φάκελος» συμβολαίων για τις διεκδικήτριες του τίτλου: Ποια λήγουν το 2025 σε Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ;

Έφτασε το καλοκαίρι. Ολοκληρώθηκε ίσως η πιο εντυπωσιακή Premier League όλων των εποχών. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης. Ούτε με το πρωτάθλημα που κρίθηκε στους 98 και τους 97 βαθμούς με τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ. Απλώς, στην προκειμένη περίπτωση, είχαμε τρεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος. Και αυτό, από μόνο του, είναι κάτι ιδιαίτερο.

Πλέον, όλοι στρέφουμε την προσοχή μας στα μεταγραφικά ζητήματα. Οι ομάδες θέλουν να ολοκληρώσουν τα ρόστερ τους όσο το δυνατόν ταχύτερα και όσα συμβαίνουν στο «παζάρι» θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Πέραν όμως από τις προσθήκες, οι οποίες αναμένεται να λάβουν χώρα, κομβικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι ανανεώσεις. Και για τον λόγο αυτόν, καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας, τα συμβόλαια των παικτών που ολοκληρώνονται το επόμενο καλοκαίρι. Συζητάμε λοιπόν για το 2025 και αναφερόμαστε στις ομάδες που διεκδίκησαν φέτος τον τίτλο.

Τη Μάντσεστερ Σίτι, την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ. Τις ομάδες που κατά βάση, το… πήγαν φέτος «μέχρι τέλους». Πόσοι παίκτες τους λοιπόν, θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ποια θα έχει ρεαλιστικά, το δυσκολότερο έργο όλων;

Θεωρητικά, η Λίβερπουλ. Διότι τόσο το συμβόλαιο του αρχηγού, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, όσο και αυτά των Αλεξάντερ Άρνολντ και Μοχάμεντ Σαλάχ, ολοκληρώνονται του χρόνου το καλοκαίρι.

Όσον αφορά την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, αυτή αναμένεται να αντιμετωπίσει θέμα κάτω από τα δοκάρια. Διότι πλην του Έντερσον, οι εφεδρικοί γκολκίπερ, Σκοτ Κάρσον και Ορτέγκα, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν στο «Έτιχαντ». Μονοετής είναι άλλωστε η ανανέωση που υπέγραψε ο πρώτος, την στιγμή που ο δεύτερος έχει αναφέρει δημόσια πως θα ήθελε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Υπάρχει φυσικά και το συμβόλαιο του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Και αυτό λήγει το 2025, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως θα έχει ποικίλες προτάσεις, από τη Σαουδική Αραβία, μέχρι και το MLS.

Τέλος, η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα είναι η μόνη διεκδικήτρια που θα δει μόλις δύο συμβόλαια παικτών της να ολοκληρώνονται. Ο λόγος για τον Τόμας Πάρτεϊ και τον Ζορζίνιο. Ωστόσο, ο πρώτος αναμένεται να αποχωρήσει φέτος, ενώ ο Ιταλός ανανέωσε πριν από μερικές ημέρες, για έναν χρόνο ακόμη…

Δημήτρης Μανάκος