Μια πραγματική ομάδα… 4άδας: Γι’ αυτό η Βίλα κρατά τον Έμερι μέχρι το 2029

Από την ημέρα που την ανέλαβε… την έσωσε. Την πήρε στο χείλος του γκρεμού και τη μεταμόρφωσε. Και τώρα το μέλλον φαντάζει ακόμα πιο λαμπερό με την ομάδα στα χέρια του. Ο Ουνάι Έμερι μετέτρεψε την Άστον Βίλα σε ομάδα 4άδας, της έδωσε ευρωπαϊκή υπόσταση και η απόφαση της διοίκησης για το νέο συμβόλαιο ήταν η πιο εύκολη και λογική.  



Μια πραγματική ομάδα… 4άδας: Γι’ αυτό η Βίλα κρατά τον Έμερι μέχρι το 2029

Πήρε το «τιμόνι» στα χέρια του τον Οκτώβρη του 2022, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του Στίβεν Τζέραρντ από το κλαμπ. Η ομάδα βρισκόταν στη 17η θέση. Και ευτυχώς για το σύλλογο, η απόφαση για την αλλαγή ώστε να μην εκτροχιαστεί εντελώς το «τρένο» της Βίλα, πάρθηκε την κατάλληλη στιγμή.

Σε αυτό το διάστημα, η Βίλα άλλαξε, Βελτιώθηκε. Έκανε άλματα εξέλιξης και προόδου. Και έγινε ευρωπαία. Και μάλιστα, εξασφάλισε θέση στην 4άδα για να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ουνάι Έμερι, ως επιβράβευση υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι και το 2029 και οι ποδοσφαιριστές του τόνισαν ότι αυτό «δείχνει το δρόμο που θέλει να πάρει η ομάδα και τις φιλοδοξίες που έχουν οι διοικούντες για το μέλλον».

 

 

Σε αυτά τα περίπου 2 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα του Μπέρμιγχαμ, οι «villans» έχουν γίνει μια πραγματική ομάδα… 4άδας. Έχουν την 4η καλύτερη επίδοση απ’ όλους τους υπόλοιπους της Πρέμιερ σε συγκομιδή βαθμών (117), την 4η καλύτερη επίδοση σε νίκες (35) και την 6η καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα (116 τέρματα)!

Φυσικά το ευρωπαϊκό τρόπαιο είναι ανάμεσα στους στόχους της Βίλα για το άμεσο μέλλον και ο Ουνάι Έμερι ξέρει το δρόμο, αλλά και τον τρόπο για να μάθει από το φετινό πάθημα στα ημιτελικά του Europa Conference League…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης