«Πού πάει αυτός ο κόσμος, πια;»: Ο Γουόκερ εξηγεί γιατί όταν μιλούν οι παίκτες βάζουν το χέρι τους μπροστά

Ο Κάιλ Γουόκερ απορεί με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα για ν’ αποκαλύπτονται τα πάντα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, εξηγώντας πως θεωρεί αδιανόητο το γεγονός πως θα πρέπει πλέον οι ποδοσφαιριστές να μιλούν καλύπτοντας το στόμα με το χέρι τους!  



«Πού πάει αυτός ο κόσμος, πια;»: Ο Γουόκερ εξηγεί γιατί όταν μιλούν οι παίκτες βάζουν το χέρι τους μπροστά

Είναι σύνηθες πια. Ίσως μερικοί το κάνουν ακόμα κι όταν μιλούν προς τους διαιτητές. Πάντως, στις πιο κατ’ ιδίαν κουβέντες με συμπαίκτες ή αντιπάλους, οι ποδοσφαιριστές βάζουν μπροστά στο στόμα το χέρι τους για να μην βγει προς τα έξω το παραμικρό.

Αντιλαμβάνονται πως οι κάμερες και τα μικρόφωνα είναι κοντά και φροντίζουν ώστε να μη δώσουν την αφορμή σε οποιονδήποτε να διαβάσει τα χείλη τους. Οι λεγόμενοι… leap-readers αρχίζουν κι έχουν στενή συνεργασία με δημοσιογράφους και τηλεοπτικά δίκτυα κι αυτό έχει κάνει χειρότερη την κατάσταση, όπως τόνισε ο Γουόκερ.

«Μπορεί να θέλουμε να πούμε κάτι, ή να κάνουμε καζούρα ή να έχουμε δει κάποιον έξω το βράδυ και να μιλήσουμε για το πώς πέρασε. Πού θα πάει, πια, αυτό το πράγμα με τους leap-readers; Γι’ αυτό βάζουμε μπροστά το χέρι» τόνισε ο Άγγλος μπακ της Σίτι.

Κώστας Ζάλιαρης