«Θα ευνοείται το Big 6»: Η μεγάλη αλλαγή του Λιγκ Καπ, η «γκρίνια» και τα ντέρμπι που… δεν θα υπάρχουν!

Μεγάλη είναι η συζήτηση που λαμβάνει χώρα, αναφορικά με το Λιγκ Καπ και τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, την επόμενη σεζόν. Μία είναι η βασικότερη όμως, και αυτή μοιάζει να «ενοχλεί» τις ομάδες που δεν θα παίζουν στην Ευρώπη το 2024-25!



«Θα ευνοείται το Big 6»: Η μεγάλη αλλαγή του Λιγκ Καπ, η «γκρίνια» και τα ντέρμπι που… δεν θα υπάρχουν!

Είναι η πρώτη φορά, από το 1992 και έπειτα, που το format που άπαντες είχαμε συνηθίσει στο Champions League μεταβάλλεται. Αλλάζει. Διαφοροποιείται.

Πιθανώς, αρκετοί ακόμη δεν θα έχετε αντιληφθεί πλήρως τι ακριβώς θα συμβεί από τη νέα αγωνιστική περίοδο και έπειτα. Με απλά λόγια, αυτά που αλλάζουν είναι πως οι 32 ομάδες γίνονται 36, ενώ τα παιχνίδια της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου θα αυξηθούν στα 189 από τα 125.

Κάθε ομάδα λοιπόν, θα αντιμετωπίσει οκτώ διαφορετικές ομάδες, με τις μισές αναμετρήσεις να λαμβάνουν χώρα εντός έδρας, και τις υπόλοιπες να αποτελούν εξορμήσεις.

Συνεπώς, όπως γίνεται αντιληπτό, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα είναι ακόμη περισσότερες. Και για τον λόγο αυτόν, οι ομάδες της Premier League, και κατά βάση, αυτές του Big 6, και όσες θα αγωνίζονται στην Ευρώπη, ζήτησαν καλύτερη μεταχείριση από το Λιγκ Καπ.

Και σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, θα την… έχουν. Διότι όπως επισημαίνεται στο «Νησί» από την Telegraph, έχει αποφασιστεί πως οι ομάδες που αγωνίζονται στο Champions League, δεν θα κληρώνονται με αυτές του Europa League, ενώ τα παιχνίδια του 3ου γύρου θα λαμβάνουν χώρα σε δύο διαφορετικές εβδομάδες.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά τα μικρότερα σε δυναμική clubs, έχουν δείξει να ενοχλούνται. Θεωρού πως αυτό θα ευνοεί τους «μεγάλους», με τη λογική τους να είναι η εξής… «Δεν θα παίζουν μαζί, θα προχωρούν όλοι, θα μένουν οι υπόλοιποι έξω από νωρίς». Έχουν δίκιο; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος