Η «σχολή» του Πεπ: Βγάζοντας προπονητές για το κορυφαίο επίπεδο…

Η πρόσληψη του Κομπανί στην Μπάγερν Μονάχου θα μπορούσε να κάνει τον Πεπ Γκουαρδιόλα να υπερηφανεύεται. Πρόκειται γι’ ακόμα έναν «μαθητή» του, που θα βρίσκεται στο τοπ επίπεδο. Και μαζί με τους Μαρέσκα και Αρτέτα, ο Καταλανός τεχνικός της Σίτι δείχνει πως έχει δημιουργήσει πλέον… σχολή προπονητών.  



Η «σχολή» του Πεπ: Βγάζοντας προπονητές για το κορυφαίο επίπεδο…

Ο Βινσέν Κομπανί μέχρι να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, θέλησε να «κλέψει» κάποιες λίγες ιδέες από τον προπονητή με τον οποίο από το 2016 έως το 2019 πανηγύριζε τίτλους. Εκείνα τα χρόνια αποτελούσε ένα κομμάτι του «παζλ» που έφτιαχνε ο Πεπ για μια αρμάδα που θα κυριαρχούσε παντού.

Τώρα, αυτά τα μαθήματα, ο Βέλγος κόουτς τα εφαρμόζει όπου βρεθεί. Από την Άντερλεχτ στην Μπέρνλι και παρά τον υποβιβασμό των «clarets» στην Τσάμπιονσιπ, κατάφερε να βρεθεί στο Μόναχο για ν’ αναλάβει την Μπάγερν! Προφανώς και το πρότζεκτ είναι τρομερά απαιτητικό και δύσκολο και προφανώς προκαλεί τεράστια έκπληξη η επιλογή που έκαναν οι Βαυαροί μετά την εικόνα της πρώην ομάδας του Κομπανί στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 19 του Μάη.

Την ίδια στιγμή, ο Έντσο Μαρέσκα περιμένει ν’ ανακοινωθεί από την Τσέλσι. Ο Ιταλός είχε βρεθεί στα τμήματα υποδομής της Σίτι τη σεζόν 2020-2021, αποχώρησε για να κρατήσει το «τιμόνι» της Πάρμα για μερικούς μήνες και όταν επέστρεψε στο Μάντσεστερ για μια σεζόν, βρέθηκε στο πλευρό του Πεπ. Φρόντισε να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε και φάνηκε ότι έγινε καλή δουλειά, από τον τρόπο με τον οποίο επανέφερε άμεσα τη Λέστερ στην Πρέμιερ Λιγκ ως πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος.

Επιπλέον, δίπλα στον Γκουαρδιόλα θήτευσε και ο Αρτέτα. Δεν πανηγύριζε ποτέ τις επιτυχίες εις βάρος της Άρσεναλ και ήξερε ακριβώς τι ήθελε και τι έπρεπε να κάνει. Και τώρα, ο κόουτς των «κανονιέρηδων» είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του «δασκάλου» του, όπως αποδείχθηκε στην ποδοσφαιρική χρονιά που τελείωσε πριν από μερικές μέρες.

Ο Πεπ είναι μόνος του μια… σχολή προπονητών. Και όποιοι καταφέρνουν να σταθούν πλάι του, βρίσκουν το δρόμο τους και σε κάποιο από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης. Αν μη τι άλλο είναι ακόμα ένα παράσημο για τον Γκουαρδιόλα, πέρα από τα όσα καταφέρνει για τον εαυτό του στο Μάντσεστερ…

Κώστας Ζάλιαρης