Το πρώτο του Γιόβετιτς και το… απωθημένο για τα πρώιμα χρόνια «εκτόξευσης» της Σίτι

Ο Στέφαν Γιόβετιτς για πρώτη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε ευρωπαϊκό τρόπαιο και το κατάφερε εν έτει 2024 με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν κάτι που του είχε μείνει… απωθημένο την τελευταία 10ετία. Κι αυτό διότι πέτυχε τη Σίτι στα πρώιμα χρόνια της εξέλιξης, όταν ακόμα το κλαμπ ήταν μακριά από οτιδήποτε εντυπωσιακό στις διοργανώσεις της UEFA.  



Το πρώτο του Γιόβετιτς και το… απωθημένο για τα πρώιμα χρόνια «εκτόξευσης» της Σίτι

Ο πολύπειρος Μαυροβούνιος επιθετικός πέτυχε τα πρώτα του τέρματα σε ευρωπαϊκό τουρνουά έπειτα από τα 14 ολόκληρα χρόνια!

Φέτος βρήκε δίχτυα στην επική ανατροπή του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι, στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League, ενώ, σκόραρε και στο εντός έδρας ματς των ημιτελικών απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

 

 

 

Στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας μπήκε με αλλαγή και στο φινάλε, με το γκολ του Ελ Κααμπί, βίωσε την επίτευξη ενός τεράστιου επαγγελματικού στόχου. Την κατάκτηση, δηλαδή, ευρωπαϊκού τροπαίου για πρώτη φορά.

 

 

Η αλήθεια είναι πως αυτό ήταν κάτι που σίγουρα θα του είχε μείνει ως μεγάλο απωθημένο, από τη στιγμή που ήξερε πως βρέθηκε στο παρελθόν και σε ένα κλαμπ που πλέον κάθε χρονιά που ξεκινά φιγουράρει ως φαβορί για την κυριαρχία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τη φανέλα της Σίτι δεν είχε καταφέρει καν να βρει δίχτυα όταν έπαιξε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση τις σεζόν 2013-2014 και 2014-2015.

Τα τελευταία του ευρωπαϊκά τέρματα είχαν σημειωθεί τον Σεπτέμβρη του 2010, όταν τότε βρισκόταν στην ομάδα που «πλήγωσε» το βράδυ της Τετάρτης, τη Φιορεντίνα. Ως «βιόλα» είχε αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, πριν από 14 χρόνια και είχε πετύχει τα δυο από τα τρία γκολ της ιταλικής ομάδας στη νίκη (3-2) επί των Βαυαρών στο «Αρτέμιο Φράνκι».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης