Γιατί να μη μείνει στον Ολυμπιακό ο Ποντένσε; Το… περσινό μήνυμα ανανέωσης της Γουλβς και ο Ματ Χομπς!

Θα μείνει άραγε ο Ντάνιελ Ποντένσε στον Ολυμπιακό; Θα πει το «ναι» η Γουλβς; Τι ισχύει με την περσινή ανανέωση του συμβολαίου του και ποιος είναι ο Ματ Χομπς, που είχε μιλήσει για αυτήν; To England365 διάβασε ξανά το επίσημο της υπόθεσης και το μεταγραφικό… hint δεν απέχει πολύ. Όλα αυτά φυσικά, σε περίπτωση που η αγγλική ομάδα ικανοποιηθεί οικονομικά!



Γιατί να μη μείνει στον Ολυμπιακό ο Ποντένσε; Το… περσινό μήνυμα ανανέωσης της Γουλβς και ο Ματ Χομπς!

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ και περισσότερες από 48 ώρες πρωταθλητής Ευρώπης. Έχει κατακτήσει το Europa Conference League και έχει γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που φέρνει στην χώρα μας ένα τέτοιου είδους τρόπαιο. Προφανώς και έχει «γράψει» ιστορία, με τους «ερυθρολεύκους» να σηκώνουν το Κύπελλο, που πέρυσι πήγε στην Αγγλία, για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ.

Από εκεί και πέρα, το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κέρδισε και… χρόνο, ενόψει του μεταγραφικού σχεδιασμού της νέας σεζόν. Και αυτό διότι, αυτός θα ξεκινήσει λίγο αργότερα, πράγμα απολύτως λογικό, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει δεδομένα στο επόμενο Europa League.

Εξασφάλισε τη θέση του στους ομίλους, θα αγωνιστεί ξανά στα τέλη Σεπτεμβρίου και κάπως έτσι, θα κληθεί να λύσει δίχως… χρονικό περιθώριο, τα ζητήματα με τους παίκτες που «καίνε», με φόντο τη νέα σεζόν.

Ένας εξΆ αυτών είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε. Θέλει να μείνει, το έχει επισημάνει πολλάκις. Όπως σίγουρη είναι και η πρόθεση του Ολυμπιακού να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, από την στιγμή που και η ρήτρα που έχει τοποθετήσει η Γουλβς για αυτόν, δεν… ξεφεύγει οικονομικά. Είναι κοντά στα πέντε εκατομμύρια και συζητάμε για έναν παίκτη που έχει «δεθεί» με την ελληνική ομάδα και πέρυσι, κάλυψε χρήματα του συμβολαίου του, προκειμένου να επιστρέψει στον Πειραιά.

Υπάρχουν άραγε πιθανότητες παραμονής του Πορτογάλου στην Ελλάδα; Σαφώς και υπάρχουν. Και μεγαλύτερη απόδειξη από τις περσινές δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Γουλβς, Ματ Χομπς, μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ποντένσε, σαφώς και δεν υφίστανται.

Διότι ο Χομπς, μιλώντας για τον Πορτογάλο άσο, είχε επισημάνει πως πρόθεση των «λύκων» ήταν να ανανεώσει, για δύο λόγους. Είτε για να επιστρέψει από τον δανεισμό και να φορέσει ξανά τη φανέλα τους, μέχρι το καλοκαίρι του 2025, είτε για να μην τον χάσει ελεύθερο η Γουλβς, την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Συνεπώς, οι «λύκοι» δεν είναι αρνητικοί στην πώληση του Ποντένσε. Αρκεί φυσικά να ικανοποιηθούν οικονομικά…

Δημήτρης Μανάκος