Το φοβερό παράδοξο με την Ντόρτμουντ: Βγαίνει κερδισμένη... αν χάσει το Τσάμπιονς Λιγκ!

Γίνεται μια ομάδα να ευνοείται περισσότερο με ήττα στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Κι όμως γίνεται! Προφανώς όλοι θέλουν να πάρουν στα χέρια τους αυτό το τρόπαιο, ωστόσο, αν οι Βεστφαλοί δεν τα καταφέρουν απόψε απέναντι στη Ρεάλ, πάλι θα έχουν... παρηγοριά εκατομμυρίων!



Το φοβερό παράδοξο με την Ντόρτμουντ: Βγαίνει κερδισμένη... αν χάσει το Τσάμπιονς Λιγκ!

Για όλα ευθύνεται ένα 20χρονο παιδί που έχει κάνει χαμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ναι, για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ μιλάμε. 

Ο Άγγλος χαφ μετακινήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Ντόρτμουντ στη Ρεάλ έναντι 88 εκατομμυρίων λιρών και έχει καταφέρει να φτάσει στην τελευταία μέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, μόλις στα 20 του χρόνια, έχει αποσπάσει διακρίσεις ως ο κορυφαίος μιας σεζόν τόσο στην Bundesliga, όσο και στη LaLiga. 

Τώρα, «φλερτάρει» με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην πρώην ομάδα του. Ιδιαίτερη περίσταση, αν μη τι άλλο. Και προφανώς είναι αυτό το παιχνίδι στο οποίου ονειρεύονται όλοι να παίξουν κάποια στιγμή και να τους βοηθήσει η βραδιά, η μοίρα, μια ανώτερη δύναμη, να πάρουν στα χέρια τους, το πιο όμορφο τρόπαιο στο διασυλλογικό επίπεδο. 

Με την Ντόρτμουντ συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ακόμα κι αν τερματίσει δεύτερη για φέτος, μένοντας με το μετάλλιο του φιναλίστ, πάλι... κερδισμένη θα είναι! Και προφανώς δεν λέμε ότι κλείνει εύκολα μια πληγή από ήττα σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχουμε επιχειρήματα για να πούμε πως οι Βεστφαλοί... δεν τα θα βάψουν και τελείως μαύρα. 

Αν η Ρεάλ αναρριχηθεί για 15η φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης, η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα λάβει επιπλέον 4,3 εκατομμύρια λίρες, ενώ, αν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ συμπεριληφηθεί στην καλύτερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης, το γερμανικό κλαμπ θα εξασφαλίσει επιπλέον 1,7 εκατομμύρια. Οπότε, μαζί με το έπαθλο του φιναλίστ, το σύνολο φτάνει στα 19,3 εκατ.λίρες. Την ίδια στιγμή, το έπαθλο για τον κατακτητή του τροπαίου, είναι στα 17,2 εκατ.λίρες! 

Κώστας Ζάλιαρης