«Και τι κάνουμε αν προηγηθούμε νωρίς;»: Η Λίβερπουλ κατέκτησε την Ευρώπη, πηγαίνοντας... κόντρα στο πλάνο που σχεδίασε! (vids)

Σαν μια μεγάλη και καλή... προθέρμανση για ό,τι θΆ ακολουθούσε το 2020, η Λίβερπουλ, σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια στη Μαδρίτη, κατάφερε νΆ αναρριχηθεί στην κορυφή της Ευρώπης, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Τότεναμ. Φαίνεται πως το τρόπαιο, ωστόσο, είχε εξασφαλιστεί... μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι της 1ης Ιουνίου του 2019. Κι ας είχε θεσπιστεί ένα πλάνο που... πήγε όλο στα σκουπίδια.   



«Και τι κάνουμε αν προηγηθούμε νωρίς;»: Η Λίβερπουλ κατέκτησε την Ευρώπη, πηγαίνοντας... κόντρα στο πλάνο που σχεδίασε! (vids)

To 2-0 των «κόκκινων» απέναντι στα «σπιρούνια» στον αγγλικό «εμφύλιο» και το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο για το κλαμπ του λιμανιού ήρθαν με… μπόλικη ιστορία από πίσω. Ο Τρεντ Αλεξάντερ – ¶ρνολντ σε παλαιότερη συνέντευξή του, μιλώντας για εκείνο το ματς, είχε αποκαλύψει ότι:

«Το ξέραμε όλοι. 100% ήμασταν σίγουροι ότι θα το παίρναμε. Δεν υπήρχε περίπτωση να μας νικήσει η Τότεναμ. Ήταν σαν να ήμασταν όλοι έτοιμοι για τον τίτλο. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ανάμεσά μας. Ξέραμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα χάναμε τον τίτλο θα ήταν να παίξουμε άθλια και η Τότεναμ να παίξει τρομερά και δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί αυτό».

Το δεξί χέρι του Γιούργκεν Κλοπ, Πεπ Λίντερς, σε δική του τοποθέτηση και σχολιάζοντας όσα είχαν προηγηθεί, είχε αναφέρει: «Ο Μίλνερ, ο Χέντερσον και ο Φαν Ντάικ συγκέντρωσαν όλη την ομάδα, μόνο τους παίκτες, όχι τους προπονητές και τους υπόλοιπους και τους μίλησαν. Αυτό έγινε μια  εβδομάδα πριν το ματς, ήθελαν νΆ αναλύσουν παν ενδεχόμενο απΆ όσα θα μπορούσαν να συμβούν. Και ανάμεσα στα υπόλοιπα, σχολίασαν τι θα συνέβαινε αν παίρναμε προβάδισμα από νωρίς. “Θα πάμε και για το 2-0, δεν θα σταματήσουμε εκεί”, έλεγαν. Και έκαναν το ακριβώς αντίθετο»! 

Τους τελικούς, παρ' όλα αυτά, τους κερδίζεις. Δεν κυνηγάς να παίξεις ωραίο ποδόσφαιρο. Σπάνια θα θυμάται κανείς πώς έπαιξε μια ομάδα τη νύχτα που διεκδίκησε ένα τρόπαιο. Όλοι θα θυμούνται πως η ιστορία έγραψε πως ο τάδε σύλλογος στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για πολλοστή φορά. Και κάπως έτσι έγινε και με τη Λίβερπουλ, την 1η Ιουνίου του 2019. Στη μεγαλύτερη κορύφωση των ετών δουλειάς του Γιούργκεν Κλοπ, μέχρι φυσικά να κατακτήσει και το πρωτάθλημα του 2020...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης