«Δεν θα χάσουν ΠΟΤΕ σε τελικό Champions League»: Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το 15ο, η «Βασίλισσα» της Ευρώπης το έκανε ξανά! (vids)

Ναι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Άψογη τακτικά, τρομερά επικίνδυνη, ολίγον τι άστοχη, αλλά ανώτερη της Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρόβλημα απλώς, ήταν πως έπαιζε με τη… Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα» δεν χάνει τελικό, το 15ο Champions League της ιστορίας της είναι γεγονός. Διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 ο Ντάνι Καρβαχάλ και ο Βινίσιους Τζούνιορ,  και ο Κάρλο Αντσελότι κατακτά το 5ο τέτοιου είδους τρόπαιο στην καριέρα του!



«Δεν θα χάσουν ΠΟΤΕ σε τελικό Champions League»: Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το 15ο, η «Βασίλισσα» της Ευρώπης το έκανε ξανά! (vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης το έκανε ξανά. Πάλι. Με τον ίδιο τρόπο. Με τον δικό της τρόπο. Επικράτησε με 2-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ και το 15ο Champions League στην ιστορία της είναι γεγονός!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως αναμέναμε ένα εντελώς διαφορετικό πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο μέρος, στο οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης θα είχε την κατοχή της μπάλας, θα προσπαθούσε να δημιουργήσει και θα είχε τις κορυφαίες στιγμές.

Ωστόσο, το ίδιο το παιχνίδι μας διέψευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στο σύνολο του Τέρζιτς που δεν φοβήθηκε να επιτεθεί και γενικώς, δεν φοβήθηκε τη «Βασίλισσα». Το αντίθετο μάλιστα. Έπαιξε ανοιχτά και για τον λόγο αυτό, κατέγραψε και τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου.

Όλα έλαβαν χώρα από το 21ο λεπτό και έπειτα, με την Ντόρτμουντ να ολοκληρώνει το ημίχρονο με οκτώ τελικές προσπάθειες. Αρχικά, ο Αντεγιέμι δεν πρόλαβε να πλασάρει, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Φίλκρουγκ σημάδεψε το δοκάρι, δίχως – αρχικά – να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Στο 28’ ο Αντεγιέμι είχε ακόμη μία καλή στιγμή, αλλά ο Κουρτουά διατήρησε το «μηδέν», για να φτάσουμε στο μισάωρο και οι Βεστφαλοί να φωνάξουν για πέναλτι, δίχως να μοιάζει πως υπήρχε κάτι.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ήρθε από τον Σάμπιτζερ στο 41’, αλλά ο Κουρτουά ήταν και πάλι εκεί. Διατηρήθηκε λοιπόν το 0-0 και οι αναγνώσεις του τελικού ήταν… δύο. Είτε ότι η Ντόρτμουντ στο καλό της ημίχρονο δεν προηγείται και αυτό θα της κοστίσει, είτε το ότι φτάσαμε στο σημείο που η Ρεάλ Μαδρίτης θα χάσει δικαίως στον τελικό, για πρώτη φορά σε επίπεδο Champions League.

Η «Βασίλισσα» πατούσε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρόος, απείλησε με τον Καρβαχάλ από στατική φάση, είδε τον Κουρτουά να κάνει ακόμη μία επέμβαση και έφερε το ματς στα μέτρα της.

Και όταν αυτό συμβαίνει σε τελικό, το Champions League γίνεται… ισπανική υπόθεση. Στο 75ο λεπτό ο Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καρβαχάλ πήρε την κεφαλιά και το 1-0 ήταν γεγονός!

 

 

Διαχείριση, εμπειρία, 2-0 ο Βινίσιους, πάθος και το 15ο Champions League στην ιστορία της είναι γεγονός. Ο Κάρλο Αντσελότι το έκανε ξανά, η Ρεάλ Μαδρίτης τα κατάφερε πάλι!

Δημήτρης Μανάκος