Ο πιο σοφός Μουρίνιο που έχουμε ακούσει: «Κι εγώ έχω αποτύχει, δεν μπόρεσα να βοηθήσω...» (vid)

Η κουβέντα για τον Σάντσο και ο τρόπος με τον οποίο ουσιαστικά... εκδιώχθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε τον Ζοσέ Μουρίνιο ν' ανοιχτεί όσο ποτέ άλλοτε. Και να παραδεχθεί πως υπήρξαν στιγμές που όχι απλά δεν ήταν special one, αλλά απέτυχε πλήρως στην καριέρα του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε παίκτες και καταστάσεις!  



Ο πιο σοφός Μουρίνιο που έχουμε ακούσει: «Κι εγώ έχω αποτύχει, δεν μπόρεσα να βοηθήσω...» (vid)

Ο Πορτογάλος που πλέον ανέλαβε τη Φενέρμπαχτσε ήταν καλεσμένος του TNT Sports για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λονδίνο και μαζί με τη Λόρα Γουντς και τον Ρίο Φέρντιναντ, συζήτησαν ένα τρομερά ενδιαφέρον ζήτημα.

Η κουβέντα αφορούσε την περίπτωση του Τζέιντον Σάντσο, τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη Γιουνάιτεντ και τη χαρά που ξαναβρήκε στη Ντόρτμουντ για να καταφέρει να συνεισφέρει στην ομάδα της Βεστφαλίας.

Ο Ζοσέ ξεκίνησε να μιλά και είχε να πει πολλά. Και φυσικά, οι εμπειρίες του και το σκεπτικό του, είναι πια σε τέτοιο επίπεδο που δεν τον τρομάζει να παραδεχθεί ότι έχει αποτύχει κι εκείνος σε ορισμένα πράγματα στην καριέρα του.

«Τον ξέρουμε όλοι, έχουμε δει τι μπορεί να κάνει. Ό,τι συνέβη στη Γιουνάιτεντ, αν δούμε και το δικό μου ιστορικό, απέτυχα με ορισμένους παίκτες. Δεν κατάφερα να τους καταλάβω, να τους δείξω την συμπόνοια που ήθελαν, δεν μπόρεσα να δημιουργήσω το περιβάλλον που θα τους βοηθούσε να πάρουν τη σωστή κατεύθυνση.

Ορισμένες φορές μαθαίνουμε από τέτοιες εμπειρίες και πρέπει να καταλαβαίνουμε τη φύση των παικτών που έχουν το ταλέντο, αλλά όχι το απόλυτα σωστό σκεπτικό. Φυσικά λάθη θα γίνονται...

Είμαστε κι εμείς οι προπονητές κομμάτι αυτού του μεγάλου παζλ που ευθύνεται για κάθε παίκτη όταν δεν αποδίδει. Φταίει και το περιβάλλον του κάθε παίκτη, ο προπονητής, η ομάδα, οι ατζέντηδες... Ακόμα κι εγώ απέτυχα, αλλά και πέτυχα με άλλους».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης