Με τριάρα οι Άγγλοι ξαναβρήκαν ρυθμό για το Euro

Ένα 15ήμερο μετά το φινάλε της Πρέμιερ, οι Άγγλοι διεθνείς ξαναπάτησαν χορτάρι και κλήθηκαν να ξαναβρούν... ανάσες και ρυθμούς ενόψει Euro 2024. Δίχως την παραμικρή δυσκολία και φορτσάροντας περισσότερο στο δεύτερο μέρος, τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν στο 3-0 επί της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στο Νιούκαστλ, στο πρώτο από τα δυο φιλικά προετοιμασίας. Πρώτη νίκη στο τρέχον έτος για το σύνολο του Σάουθγκεϊτ, επόμενο παιχνίδι με τους Ισλανδούς στο «Γουέμπλεϊ» την Παρασκευή.   



Με τριάρα οι Άγγλοι ξαναβρήκαν ρυθμό για το Euro

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παρουσίασε... ιστορική 11άδα για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, αφού, για πρώτη φορά από το 1994 δεν υπήρχε παίκτης των Άρσεναλ, Τότεναμ, Σίτι ή Γιουνάιτεντ!

Τα «τρία λιοντάρια» αρκετά διαφοροποιημένα απ' ότι είχαμε συνηθίσει και με τους Πάλμερ και Έζε να πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση στο αρχικό σχήμα της εθνικής ομάδας, χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να βρουν πατήματα. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος που είχε βρεθεί στο St. James' Park προσπαθούσε να παραμείνει ενθουσιασμένος με το γεγονός πως έβλεπε από κοντά την Αγγλία στην προετοιμασία της για το Euro 2024. Οι διεθνείς, ωστόσο, δεν τους έδιναν και πολλές αφορμές για να γίνει ακόμα πιο έντονο αυτό. Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ επιχειρούσε με τις μπαλιές από τον άξονα της μεσαίας γραμμής να βρει τον δραστήριο Γουότκινς, ενώ και ο Έζε έδειξε ορεξάτος και ήταν πραγματικά διακριθέντας σε αυτό το αρκετά «μουδιασμένο» φιλικό όπως εξελισσόταν.

Ο Σάουθγκεϊτ επέλεξε να δώσει 60' χρόνου στους βασικούς του και να μην πραγματοποιήσει αλλαγές στην ανάπαυλα. Ο Μπόουεν πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρνολντ συνέχισε να επιδεικνύει τις αρετές του όταν αγωνίζεται στα χαφ και στο 60ο λεπτό ο Κόουλ Πάλμερ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Ταχίροβιτς κράτησε τον Κονσά στην περιοχή, ο ρέφερι συμβουλεύτηκε και το On-field review και έδειξε την άσπρη βούλα, απ' όπου ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Τσέλσι σκόραρε για το 1-0. Αμέσως μετά το γκολ έγιναν οι πρώτες αλλαγές για τα «τρία λιοντάρια» με τους Γουόρτον και Μπράνθγουεϊτ από τις Πάλας και Έβερτον να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους.

Η Αγγλία φυσικά και είχε την υπεροχή και τον απόλυτο έλεγχο στο ματς μέχρι το φινάλε, με τον Άρνολντ να κάνει το 2-0 στο 85ο λεπτό. Έχοντας μεταφερθεί στο δεξί άκρο στο τελευταίο ημίωρο του ματς, τον ξέχασαν όλοι στην πλευρά του, ο Γκρίλις του έκανε την μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο ΤΑΑ με μονοκόματο σουτ πέτυχε το δεύτερο τέρμα των Άγγλων. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 89ο λεπτό ο Χάρι Κέιν με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση έπειτα από σύγχυση στα αντίπαλα καρέ.

Κώστας Ζάλιαρης