Η Σίτι απέναντι στη «δικτατορία της πλειοψηφίας» και η κρισιμότητα της κόντρας με την Πρέμιερ

Μόνο... εχθρούς βλέπει η Σίτι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή με την Πρέμιερ Λιγκ. Ισχυρίζεται πως υφίσταται τη «δικτατορία της πλειοψηφίας». Ξέρει ότι έχει τις περισσότερες ομάδες απέναντί της σε αυτό το τεράστιο ρήγμα που άνοιξε στη σχέση της με τη διοργανώτρια αρχή. Και το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη υπόθεση - της οποίας η εκδίκαση αρχίζει στις 10/06 - αποκτά τεράστια σημασία για τις εξελίξεις στο θέμα με τις 115 οικονομικές παραβάσεις... 



Η Σίτι απέναντι στη «δικτατορία της πλειοψηφίας» και η κρισιμότητα της κόντρας με την Πρέμιερ

Οι «πολίτες» ταρακούνησαν τον ποδοσφαιρικό κόσμο με την απόφαση που πήραν να κάνουν κατά μέτωπο επίθεση στην Πρέμιερ Λιγκ με φάκελο στον οποίο υπάρχουν έγγραφα 165 σελίδων για όλα όσα θεωρεί το κλαμπ του Μάντσεστερ ότι συμβαίνουν εναντίον του. 

«Υφιστάμεθα τη δικτατορία της πλειοψηφίας» τονίζουν οι Πρωταθλητές Αγγλίας και αναφέρονται στους κανονισμούς που ισχύουν από τον Δεκέβρη του 2021, αναφορικά με τα όρια των εσόδων από σπόνσορες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τους ιδιοκτήτες των συλλόγων. Αφορμή ήταν φυσικά η πώληση της Νιούκαστλ σε Σαουδάραβες, κάτι που και τότε είχε στρέψει τις περισσότερες ομάδες της Πρέμιερ απέναντι στις «καρακάξες» για την οικονομική δύναμη που απέκτησαν. 

Για να λάβουν ισχύ οι κανονισμοί, απαιτούνται οι 14 θετικές ψήφοι των κλαμπ, ή τα 2/3 εκείνων που συμμετέχουν στην ψηφοφορία. Και αυτό η Σίτι το χαρακτήρισε «δικτατορία της πλειοψηφίας». Το ακόμα χειρότερο για εκείνη, όμως, είναι πως περίπου 12 ομάδες έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό της Πρέμιερ σε αυτή την τεράστια κόντρα που έχει ξεσπάσει. 

Η εκδίκαση αυτή της υπόθεσης θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα διαρκέσει δυο εβδομάδες. Και σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Σίτι θα πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το λόγο και τις ικανότητες του νομικού της επιτελείου, αφού είναι δεδομένο ότι όλο αυτό θα επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το θέμα με τις 115 οικονομικές παραβάσεις... Και ο Νοέμβριος ίσως να είναι ιστορικός για την Πρέμιερ Λιγκ, με ό,τι ενδεχομένως συμβεί τότε... 

Κώστας Ζάλιαρης