«Καλύτερα μεγάλη αναμονή, παρά 100 λάθη περισσότερα»: Η Πρέμιερ ξεκαθαρίζει τη στάση της για τους VAR

Αν και η πρόταση της Γουλβς για παύση χρήσης της τεχνολογίας και των VAR αναμένεται να πέσει στο κενό, η Πρέμιερ Λιγκ κατέστησε σαφές προς τους 20 συλλόγους ότι δίχως το συγκεκριμένο μέτρο, τα λάθη των διαιτητών θα… ξέφευγαν εντελώς. Υπήρξε, παρ’ όλα αυτά, παραδοχή των μεγάλων καθυστερήσεων για τη λήψη αποφάσεων…  



«Καλύτερα μεγάλη αναμονή, παρά 100 λάθη περισσότερα»: Η Πρέμιερ ξεκαθαρίζει τη στάση της για τους VAR

Στην ενημέρωση που έλαβαν τα κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ από τη διοργανώτρια αρχή ενόψει της Ετήσιας Σύσκεψης που είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα εντός της ημέρας, δόθηκε έμφαση σε δυο συγκεκριμένα κομμάτια.

Το πρώτο είναι πως δίχως τους VAR και τη χρήση της τεχνολογίας, τα λάθη θα ξεφεύγουν εντελώς στις αναμετρήσεις της κορυφαίας Λίγκας και θα φτάσουν στα 100+ ανά σεζόν, βάσει υπολογισμών.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό, είναι η παραδοχή πως την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αντί να επισπεύδεται η λήψη αποφάσεων για τις δύσκολες φάσεις, αυτές σημείωσαν μεγαλύτερη αναβολή κατά 50%! Και αυτό είναι από τις μεγαλύτερες αφορμές για τη δημιουργία και εφαρμογή του πλάνου βελτίωσης του VAR και των διαιτητών που θα καλούνται να εκτελούν αυτό το ρόλο.

Κώστας Ζάλιαρης