Ο ευλογημένος Γουόρτον, ο Τρεντ στους χαφ και το μέλλον της μεσαίας γραμμής της Αγγλίας

Ο Γουόρτον κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο Ράις έκανε λόγο για μια μεσαία γραμμή στην οποία θα στηριχθεί για τα επόμενα χρόνια η εθνική ομάδα της Αγγλίας και ο ομοσπονδιακός κόουτς ξέρει ότι μπορεί να συνεχίσει με τον Άρνολντ, το… έργο του Κλοπ.  



Ο ευλογημένος Γουόρτον, ο Τρεντ στους χαφ και το μέλλον της μεσαίας γραμμής της Αγγλίας

Η ανακοίνωση της τελικής αποστολής των «τριών λιονταριών» για το Euro 2026 έκανε ευτυχισμένους τους Μέινου και Γουόρτον, αλλά και τους συμπαίκτες τους που έχουν αντιληφθεί πως αυτά τα δυο παιδιά έχουν ό,τι χρειάζεται για να στηρίξουν την προσπάθεια που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Μέινου το απέδειξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με καθοριστικά γκολ – κυρίως στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γουλβς στο πρωτάθλημα – αλλά η γενικότερη εικόνα του, η ψυχραιμία του και η ωριμότητα που βγάζει, τον έχει «ανεβάσει» πολύ στην εκτίμηση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Ο Γουόρτον έκανε απότομη μετάβαση από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ και στην Κρίσταλ Πάλας, εκεί τους τελευταίους μήνες της σεζόν εντυπωσίασε τον Σάουθγκεϊτ, αυτός του έδωσε την ευκαιρία και τώρα ο 20χρονος μέσος θα βρίσκεται στο Euro.

«Είναι 20 ετών παιδί, θέλει να μάθει πολλά, είναι προσγειωμένος, έχει εξαιρετικό αριστερό πόδι και απίστευτη σοβαρότητα στον αγωνιστικό χώρο, όπως βλέπουμε και από τις προπονήσεις» είπε ο Ντέκλαν Ράις για τον νέο συμπαίκτη του στο χώρο του κέντρου.

Η ανακοίνωση της αποστολής της Αγγλίας περιλαμβάνει τον Αλεξάντερ – Άρνολντ στους χαφ, αφού ο κόουτς των «τριών λιονταριών» έδειξε και στο φιλικό με τη Βοσνία πως θέλει να εμπιστευθεί τις μπαλιές του παίκτη της Λίβερπουλ προς την επίθεση και τον τρόπο που «βλέπει» το γήπεδο από το κέντρο. Μαζί και με τους Γκάλαχερ και Μπέλιγχαμ, ναι, επιβεβαιώνεται η ατάκα του Ράις πως αυτή η εθνική Αγγλίας έχει τρομερό μέλλον στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης