Διώχνοντας τα «φαντάσματα» του ’98: Ο Μπέκαμ δεν ξέχασε ποτέ… (vid)

Τράβηξε τα πάνδεινα. Είδε μέχρι και ομοιώματά του να κρέμονται από παράθυρα και να τον χαρακτηρίζουν τον μέγιστο «προδότη». Μια τέτοια μέρα, το 2002 στο Μουντιάλ των Κορέας και Ιαπωνίας, ο Μπέκαμ έδειξε ότι δεν ξέχασε ποτέ. Και είχε την πυγμή να πάρει την εκδίκησή του.  



Διώχνοντας τα «φαντάσματα» του ’98: Ο Μπέκαμ δεν ξέχασε ποτέ… (vid)

Σαν σήμερα, 11 Ιουνίου, πριν από 22 χρόνια, ο «Μπεκς» σκοράρει από την άσπρη βούλα και χαρίζει στα «τρία λιοντάρια» σημαντική νίκη (1-0) απέναντι στην «αλμπισελέστε» για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Πήρε φόρα, πήρε μια βαθιά ανάσα, καθάρισε το μυαλό του, το οπτικό του πεδίο, αποφάσισε πού ακριβώς ήθελε να στείλει την μπάλα και τα κατάφερε. Και πανηγύρισε έξαλλα.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας, μια αυθόρμητη και κακή αντίδραση του Άγγλου σούπερ σταρ, μαζί με την πονηριά του Ντιέγκο Σιμεόνε, είχαν κάνει τη ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ ένα μεγάλο μαρτύριο…

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix, ξετυλίγεται όλο το κουβάρι.

Ο κόσμος όταν τον έβλεπε ακόμα και στο φανάρι σε κάποιο σταματημένο όχημα, του έκανε επίθεση χτυπώντας τα τζάμια του αυτοκινήτου. Έπεφταν πάνω του στο δρόμο για να τον πικάρουν. Έρχονταν μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο και τον εξύβριζαν.

Είχαν φτάσει σε σημείο να στείλουν φάκελο με σφαίρες στην γραμματεία των γραφείων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και για εκείνες τις χειρότερες μέρες της ζωής του από το Μουντιάλ του 1998, ευθύνεται ο «Τσόλο». Κι επιπλέον, ο Γκλεν Χοντλ δεν υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή του στο flash interview, αφού του χρέωσε αποκλειστικά την ήττα στα πέναλτι της αναμέτρησης.

Όσο για τον νυν κόουτς της Ατλέτικο παραδέχθηκε στην κάμερα ότι:

«Όχι, δεν άξιζε την κόκκινη σε καμία περίπτωση. Ήταν μια ανύπαρκτη κλωτσιά»! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης