Το πρόγραμμα της εθνικής Αγγλίας στο EURO: «Διαφορετικό» από τα υπόλοιπα, λόγω… πρεμιέρας!

Μία εβδομάδα μακριά, τελευταίο φιλικό, αναχώρηση για Γερμανία και στόχος το τρόπαιο να έρθει στο… σπίτι. Οι Άγγλοι το θέλουν πολύ και η ημερομηνία που δίνουν το πρώτο τους παιχνίδι, φαντάζει «άγνωστη». Και ίσως αυτό, να είναι και ένας καλός οιωνός!



Το πρόγραμμα της εθνικής Αγγλίας στο EURO: «Διαφορετικό» από τα υπόλοιπα, λόγω… πρεμιέρας!

Φτάσαμε πλέον μία εβδομάδα μακριά. Τόσο απέχει η σέντρα του EURO 2024 τη δεδομένη χρονική στιγμή, με Άγγλους και Σκωτσέζους να δίνουν σήμερα (07/06) τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας τους, προτού αναχωρήσουν για τη Γερμανία.

Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι αυτό της Σκωτίας με τη Γερμανία, στις 14 του μηνός, για να περάσουν 48 ώρες και να μπει στη «μάχη» και το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Αυτό αγωνίζεται σε εννέα ημέρες, τρεις φορές, και συμπεριλαμβάνεται σε όμιλο με Σερβία, Δανία και Σλοβενία.

Η σειρά που αναφέραμε δεν είναι… τυχαία, καθώς έτσι θα συναντήσει ημερολογιακά τους αντιπάλους της η Αγγλία. Η πρεμιέρα έγκειται απέναντι στην Σερβία, στις 16 του μηνός, για να ακολουθήσουν οι Δανοί τέσσερις ημέρες αργότερα και οι Σλοβένοι, στην τελευταία αγωνιστική, στις 25.

Όσον αφορά το «ιδιαίτερο» με την ημερομηνία της πρεμιέρας, που αναφέραμε παραπάνω; Έχει να κάνει… πράγματι, με τις 16 Ιουνίου. Διότι ποτέ παλαιότερα, οι Άγγλοι έχουν ξεκινήσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο EURO, την συγκεκριμένη ημέρα. Και όπως αντιλαμβάνεστε, ελπίζουν αυτή να φανεί και «γούρικη», ώστε να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο και να πάνε παρακάτω!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εθνικής Αγγλίας στο EURO:

(16/6, 22:00) Σερβία – Αγγλία

(20/6, 19:00) Δανία – Αγγλία

(25/6, 22:00) Αγγλία - Σλοβενία

Δημήτρης Μανάκος