Μια εβδομάδα διορία για να διορθώσει ό,τι προλάβει η Αγγλία... (vid)

Μετριότατη έως κακή εμφάνιση, μυαλό και πόδια κουρασμένα και δίχως φαντασία και μια μεγάλη πρόκληση για καταρτισμό σχεδίου με το οποίο θ' ανοίγουν οι κλειστές άμυνες. Αυτά περιγράφουν την Αγγλία για την ήττα (1-0) που υπέστη από την Ισλανδία στο «Γουέμπλεϊ» μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro 2024, μετρώντας πια μόλις δυο clean sheets στα 7 πιο πρόσφατα παιχνίδια. 



Μια εβδομάδα διορία για να διορθώσει ό,τι προλάβει η Αγγλία... (vid)

Η Αγγλία δεν ήταν καλή. Δεν είχε φαντασία. Δεν είχε την ενέργεια που απαιτούσε η περίσταση. Και προφανώς μιλάμε για ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας όπου καλό είναι να βγαίνουν τώρα τα προβλήματα παρά την κρίσιμη ώρα των επίσημων αναμετρήσεων για το Euro 2024. 

Οι Ισλανδοί βρέθηκαν στο «Γουέμπλεϊ» με στόχο να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ήταν τρομερά οργανωμένοι, έριξαν τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ στην παγίδα που τους είχαν ετοιμάσει και στο 12ο λεπτό απέκτησαν το προβάδισμα με τον Θόρστινσον. 

Τα «τρία λιοντάρια» είχαν 5 τελικές με μόλις μια εξ αυτών στην εστία και με ποσοστό κατοχής στο 67%. Έλειπε κάτι το ευφάνταστο από την τελική ενέργεια και το κακό για τον Σάουθγκεϊτ ήταν πως αυτή η αναμέτρηση αποτέλεσε μια καλή αφορμή προπόνησης και εύρεσης λύσεων όταν απέναντι η άμυνα είναι τόσο σφιχτή. Δεν υπήρχε περίπτωση να διασπαστεί ο σχηματισμός των Ισλανδών που «κρατούσαν» πολύ καλά στο Λονδίνο και απέτρεπαν τους μεγάλους κινδύνους. Και μάλιστα, δημιούργησαν εκείνοι καταστάσεις που θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δεύτερο τέρμα. 

Ήταν μια πολύ flat εμφάνιση από τα «τρία λιοντάρια» που σε αντίθεση με το φιλικό απέναντι στους Βόσνιους, αντιμετώπισαν έναν αντίπαλο που τους «κλείδωσε» και πέτυχε το στόχο του. Και με αυτό το 1-0 που ήταν και τελικό σκορ, η Αγγλία πλέον δέχθηκε το πρώτο τέρμα σε αναμέτρηση στο «Γουέμπλεϊ» σε τρία διαδοχικά παιχνίδια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 1954. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης