Ποια ομάδα έχει τον πιο πολύ κόσμο στην Premier League; Οι αριθμοί και το «ίντερνετ» δείχνουν… Λίβερπουλ! (vid)

Η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη. Η ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό αναζητήσεων από το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό. Η μοναδική που έφτασε έναν αριθμό – ορόσημο στο Twitter. Τα ρεκόρ της Λίβερπουλ συνεχίζονται σε επίπεδο Premier League, την στιγμή που η συζήτηση για το club με τον περισσότερο κόσμο, πάντα να συνεχίζονται!



Ποια ομάδα έχει τον πιο πολύ κόσμο στην Premier League; Οι αριθμοί και το «ίντερνετ» δείχνουν… Λίβερπουλ! (vid)

Πρόκειται για μία συζήτηση που λαμβάνει χώρα συχνά. Ποια ομάδα έχει τον πιο πολύ κόσμο στην Premier League; Ποια έχει το πιο «θερμό» κοινό; Ποια διαθέτει την πιο δύσκολη έδρα να πάει και να αγωνιστεί κανείς;

Ερωτήσεις… σχετικές, παρότι αρκετοί υποστηρίζουν πως το κοινό της Λίβερπουλ και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί το «Άνφιλντ», δεν μπορούν να μπουν σε διαδικασία σύγκρισης. Από εκεί και πέρα όμως, κάνουν την εμφάνισή τους αριθμοί που μπορούν να δικαιώσουν την εν λόγω λογική.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; H Λίβερπουλ πλέον, επισήμως, είναι η ομάδα που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες φορές από όλες, σε μηχανές αναζήτησης, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-24.

Έφτασε τις 1,5 δισεκατομμύρια επισκέψεις, με το 39% του εν λόγω αριθμού να προέρχεται από το Instagram. Από εκεί και πέρα, διαθέτει 186 εκατομμύρια ακόλουθους σε όλες τις πλατφόρμες της αθροιστικά, ούσα και η ομάδα που έχει προβληθεί στο κοινό, περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη, σε όλες τις διοργανώσεις. Εννοούμε φυσικά την τηλεθέαση, με τα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φυσικά να ξεχωρίζουν.

Τέλος, ένα ακόμη ρεκόρ που κατέρριψε η Λίβερπουλ αφορά τους subscribers που διαθέτει πλέον στον επίσημο λογαριασμό της στο Youtube. Αυτοί ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια, σε έναν αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για την Premier League. Καμία άλλη ομάδα έχει κατορθώσει κάτι ανάλογο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ, εν συνεχεία να ακολουθούν σε συνολικούς ακόλουθους, όπως και η Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι!

Δημήτρης Μανάκος